Concediu 2010 – Rabac (Croatia)

In cele 12 zile petrecute in Croatia am stat la Lanterna Apartments din Rabac. Rabac e o statiune la 5 km de orasul Labin, in peninsula Istria.

Rabac e o statiune tipic croata cu muntele terminat direct in mare. Apartamentul era situat foarte aproape de mare. Avea o bucatarie utilata cu tot ce trebuie, o camera, baie si o terasa care dadea spre interiorul complexului:

Pe terasa am avut scaune si o masa, asa ca am putut minca acolo. Era umbra aproape toata ziua, asa ca era o mare placere sa putem sta acolo. Practic timpul a fost excelent cit am stat la Rabac, doar in doua dupa-amieze a plouat.

Peste tot era plin de leandri de diferite culori . Intre apartamente si mare era o padure de pini:

Interesant era ca toti pinii erau aplecati intr-o parte. Multa lume statea sub pini la umbra, mai ales cei care nu puteau sa suporte soarele. Plaja era stincoasa dar in multe locuri era amenajata astfel incit sa se poata sta si cu scaune:

In locurile unde plaja era ceva mai mare si era si pietris era amenajata o zona cu paturi:

Apa era calda si extraordinar de curata. Nici vorba de alge sau de miros de mare. Curios era ca nici nu batea vintul, asa ca atunci cind ieseam din apa nu era acea senzatie de frig:

Am facut si citeva filme in care se poate vedea ce limpede era apa. Iata mai jos unul dintre ele:

Asa apa limpede nu am mai vazut decit in Grecia. Acolo era insa si nisip. Parca totusi in Croatia era mai limpede decit in Grecia ! Nu degeaba era arborat Blue Flag pe plaja:

Temperatura in aer  nu a fost prea mare si mai ales nu era mare diferenta dintre temperatura din apa si cea din aer.

Statiunea era destul de mare si faleza era lunga si plina de oameni in plimbare, mai ales seara. Ca si in orice statiune erau chioscuri cu enorm de multe suveniruri si diverse obiecte specifice pentru turisti:

Erau multe constructii facute pe coasta dealului, ceea ce e specific pentru multe localitati din Croatia:

Erau diverse posibilitati de distractie in statiune. Se puteau inchiria diverse tipuri de ambarcatiuni, erau excursii cu vaporul in diferite locuri. Si noi am fost intr-o excursie catre Blue Caves si Valun (in insula Cres) De asemenea se puteau face si expeditii cu parasuta trasa de pe o salupa rapida:

Zilele petrecute in Rabac au fost extraordinare. De aici am facut excursii in alte orase: Labin, Pola, Opatija, Rijeka, la Blue Caves si Valun (in insula Cres) precum si in Parcul National Plitvice. Despre aceste excursii o sa povestesc in comentariile urmatoare.

Alte poze realizate in Rabac puteti vedea aici.

Filmele realizate la Rabac le puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *