Concediu 2010 – Parcul National Plitvice (Croatia)

Parcul National Plitvice este  o zona situata la aproximativ 230 km de Rabac, spre centrul Croatiei. Zona este protejata inca din 1928, iar din 1978 este introdusa de catre UNESCO pe lista Patrimoniului Umanitatii.

Exista o taxa de intrare in parc (sunt mai multe intrari) si o alta taxa pt parcarea masinilor. In Parc exista indicatoare pt traseu.

Din cele 36.000 hectare protejate de parc, doua treimi sunt alcatuite din paduri si cimpii, 200 de hecoperite de lacuri, iar restul de cimpii si pasuni. Cele 16 lacuri sunt dispuse pe o suprafata lunga de 8 Km si au dimensiuni diferite. Apa se precipita la vale dind nastere la cascade cu o inaltime intre 2 si 78 m:

Caracteristicice lacurilor din Plitvice sunt barierele formate intre un lac si altul de depozite calcaroase si de formatiuni vegetale care s-au format in ultimii 4000 de ani.

Parcul gazduieste mai multe specii din fauna europeana (vidra, urs brun, lup, linx, pisica salbatica, etc precum si 170 de specii de pasari autohtone si migratoare. Din pacate noi nu am vazut nimic din fauna de mai sus, ci doar rate si multi pesti care se plimbau agale in apa lacurilor:

Vizitatorii pot merge pe pasarele din lemn de unde pot sa admire peisajul in toata splendoarea lui:

Legatura dintre bazine este asigurata si de cascade si de cursuri de apa si de grote subterane, dintre care unele pot fi vizitate:

In Parc am realizate si citeva filme, in care am incercat sa surprind frumusetea peisajului. Iata mai jos unul dintre ele:

Toate filmele realizate in Parc le puteti vedea aici.

Alte poze realizate la Parcul National Plitvice puteti vedea aici.

2 comments for “Concediu 2010 – Parcul National Plitvice (Croatia)

  1. 16/09/2011 at 15:45

    Frumoase poze! Mi-ar reamintit cele 3 vizite ale mele la Plitvice.

    • 16/09/2011 at 15:52

      Intr-adevar e un loc minunat cu cascade si multe cursuri de apa. Mai merita vazut inca o data. nu am reusit sa vedem chiar tot. Mai aveam de ajuns si la Rabac, locul unde am stat anul trecut in Croatia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *