Milano – octombrie 2010

Am fost la Milano !

A fost pentru prima data. Inca din 2007, cind am mers prima data in Italia am avut intentia de a vizita Milano, dar a fost sa fie doar acum. Am plecat vineri 22 octombrie si ne-am intors luni 25 octombrie.

Am fost cu avionul din Timisoara pina in Bergamo si de acolo cu autobuzul pina la Milano. Cursa de avion a fost de la Wizzair cu un avion Airbus 320. Era plin ochi, nu cred ca mai erau locuri libere. Pentru prima data am avut lista talonul de check-in (am optat pentru check-in on line) si a fost totul OK. Am mers direct la verificarea pasapoartelor si de acolo la filtru. Pretul a fost excelent – 39 lei / persoana / cursa  – la care s-a adaugat pretul autobuzului Bergamo – Milano si retur (40 lei / persoana / cursa). Biletul l-am platit cu o luna inainte si de data asta nu am mai luat bagaj de cala, ci doar cite un bagaj de cabina pentru fiecare pasager. Si de data asta orarul a fost respectat intocmai. Acesta a fost avionul cu care am zburat:

Am facut si acum citeva poze din avion:

Aeroportul din Bergamo era relativ mic dar cu multe curse. Am trecut fara multe explicatii de controlul pasapoartelor si iata-ne in Italia. Exact la iesirea din Aeroport era autobuzul spre Milano. Nici vorba sa te agaseze taximetristii care sa-si ofere serviciile. Am prezentat voucherul primit pe email de la Wizzair si am putut urca in autobuz. Cursa a durat aproximativ o ora si pe o portiune am mers si pe autostrada. Cursa oprea linga Stazione Centrale din Milano. De aici am mers la Hotel Margherita – la 10 minute de mers pe jos. Hotelul l-am rezervat prin site-ul booking.com. Acesta este hotelul:

Din pacate era destul de vechi si camera era mica. Nici micul micul dejun nu era prea bogat. Singurul avantaj era situarea foarte aproape de Gara. Am cautat multe hoteluri in Milano si toate erau scumpe. Pretul platit pentru hotel a fost de 240 euro pt o camera tripla pentru 3 nopti (cu mic dejun inclus). Probabil de la faima de oras al modei se trage si pretul ! Am lasat bagajele la hotel si cu metroul am plecat spre Dom:

E o biserica monumentala. Intrarea e gratuita insa la intrare e control cu Politia care verifica si bagajele.

Iata si un film realizat in Piata Domului:

Am reusit sa mergem si pe acoperisul Domului, unde te poti plimba ca si pe bulevard:

Am facut si un scurt film pe acoperis:

De pe acoperis se vede o priveliste minunata cu Piata Domului si cladirile din oras:

Am mai vizitat si alte biserici printre care si Santa Maria delle Grazie:

Pe peretele reflectoriului unei Manastiri dominicane de linga aceasta Biserica este si tabloul original “Cina cea de Taina” a lui Leonardo da Vinci. Din pacate nu am reusit sa-l vedem deoarece era nevoie de rezervare telefonica, iar doar saptamina urmatoare mai erau locuri libere. Am reusit sa fotografiez in fuga doar o copie din magazinul de suveniruri:

Am vizitat si Castelul Sforzesco:

Iata si un film realizat in curtea Castelului:

In Milano am vazut multe cladiri monumentale care impresioneaza privitorul. Chiar si Stazione Centrale e o cladire impresionanta:

Ne-am plimbat si pe renumita Corso Buenos Aires, o strada plina de magazine de firma din lumea modei:

Era multa lume pe strada dar si in magazine. Multi erau cu plasele pline de cumparaturi. Oare aici nu a ajuns criza, sau poate a fost dar s-a terminat !

Am vizitat si Muzeul National de Stiinta si Tehnologie Leonardo da Vinci:

Aici erau si desene ale lui Leonardo da Vici si multe masinarii imaginate si realizate de el. Erau multe grupuri de copii care studiau in salile Muzeului. Erau expuse si alte dispozitive si masinarii: locomotive, vagoane, avioane, elicoptere, submarin, etc. O lume minunata in care vizitatorii pot vedea evolutia omenirii.

Intr-o seara am dat o tura cu masina unor prieteni din Milano care ne-au mai aratat inca 2 obiective importante: Stadionul San Siro si Hipodromul:

Era seara tirziu asa ca pe Stadion nu am reusit sa intram. Dintr-un noroc pe Hipodrom am reusit sa intram si sa vedem cite ceva. Noroc ca nu am stat prea mult ca era sa raminem acolo, intrucit tocmai se inchidea poarta principala si am iesit pe o poarta secundara.

Luni dimineata devreme am luat din nou autobuzul din Stazione Centrale pina la Aeroportul din Bergamo. Totul a fost conform orarului. La Aeroport erau multe curse si a durat ceva pina am reusit sa trecem de procedurile de verificare. Dar totul a fost in limite normale. De asemenea cursa Wizzair a decolat din Bergamo exact la ora indicata. Din nou au fost ocupate toate locurile din avion. Am ajuns cu bine pe Aeroportul din Timisoara si de aici cu masina acasa la Arad.

A fost o excursie extraordinara in intr-un loc extraordinar ! Am mers pt prima data la Milano si am reusit sa vad lucruri extraordinare.

Daca v-a placut ceea ce v-am povestit va invit si pe voi sa mergeti la Milano.

Mai multe imagini si filme realizate in timpul excursiei la Milano din perioada 22-25.10.2010 puteti sa vedeti aici.

Imagini interesante realizate la Milano in perioada 22-25.10.2010 puteti vedea aici.

Informatii utile despre Milano puteti citi aici.

Multe informatii despre Milano le-am putut afla din cartea Top 10 – Milano.

1 comment for “Milano – octombrie 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *