Craiova – iulie 2011

In dupa amiaza celei de-a doua zile a delegatiei – 06.07.2011 – am pornit din Bucuresti spre Craiova, prin Pitesti. Din Pitesti spre Craiova am mai fost deja de doua ori, asa ca drumul este deja cunoscut. Drumul a fost destul de bun si trecea printr-o zona de dealuri si de cimpie. In Craiova din nou m-am lovit de aceleasi lucrari din centrul orasului, cu citeva suta de metri inainte de Hotel Jiul, unde trebuia sa ma cazez. De data asta am intrebat o persoana si l-am dus si pe el cu masina pina la Hotel, asa ca am avut un bun ghid si am gasit mai repede Hotelul !

Mi-am dus bagajele in camera si am plecat repede spre centrul orasului sa realizez citeva imagini. Era deja ora 20. In centru, lucrarile de constructie au mai avansat, asa cadrumul era inchis pe o portiune mai mare decit data trecuta:

Fintina arteziana era tot acolo, dar nu mai era in functiune si nici nu se mai auzea muzica, ca si data trecuta:

Nu mai era nici expozitia de flori pe care am vazut-o data trecuta.

Am pornit intr-o alta directie. Statuia lui Alexandru Ioan Cuza:

este situata vizavi de cladirea Primariei, o cladire foarte asemanatoare cu cea a Prefecturii:

Tot linga statuia lui Alexandru Ioan Cuza am vazut si un indicator ca ne aflam la 0 Km  de Uniunea Europeana si incotro sunt citeva capitale europene:

Un astfel de indicator am mai vazut si la Alba Iulia. In zona nu putea lipsi o fintina arteziana, care era in functiune:

Pe aceesi strada, mai jos am vazut cladirea Teatrului National Marin Sorescu:

si cladirea Universitatii:

Pe un perete am vazut o reclama din vremuri de mult apuse:

La un semafor am vazut un difuzor din care se auzea o melodie pe perioada cind era verde, o facilitate importanta pentru nevazatori:

Plimbarea mea prin Craiova s-a incheiat relativ repede intrucit s-a facut seara. De data asta am vazut si luminile din zona centrala:

Joi dimineata – 07.06.2011 am mai vazut citeva obiective pt care de fapt am si mers in Craiova. Am mai mers si prin zona fintinii arteziene din centru, care de data asta era in functiune, dar fara muzica !

La amiaza am plecat din Craiova spre Drobeta Turnu Severin – Caransebes – Timisoara – Arad. La iesirea din Drobeta Turnu Severin pina la Orsova inca se mai lucreaza la drum, dar am vazut progrese vizibile fata de acum o luna cind am fost pe acelasi drum.

Toate imaginile realizate la Craiova in 07.07.2011 le puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *