Concediu 2011 – Italia – Duino

In 07.08.2011, de la Pestera Postojna am mers direct spre Duino. Localitatea Duino este la 18 km dupa Trieste, pe autostrada spre Venetia. Hotelul l-am gasit relativ greu, deoarece era pe sensul de autostrada de la Venetia la Trieste, dar noi veneam de la Trieste… Pina la urma am vazut ca de fapt era usor accesibil pe soseaua normala de la Trieste spre Monfalcone, in spatele unei benzinarii Agip, iar de pe autostrada era tot la o iesire spre o alta benzinarie Agip :

Interesant ca nu era nici o sigla pe hotel, nu am mai vazut asa ceva. Era doar un indicator la iesirea de pe autostrada, in dreptul benzinariei si respectiv pe sosea, inainte de cealalta benzinarie. Hotelul era excelent, Cladirea fiind de forma cilindrica cu o gradina in interior. Micul dejun era foarte variat swi consistent.

Imediat dupa ce am ajuns am plecat sa exploram putin localiatea. Era o localitate tipic italiana. Normal ca avea si un castel, Castello di Duino:

Castelul era chiar pe malul marii, dar la ora la care am ajuns noi era inchis, asa ca nu am reusit sa-l vizitam. Interesant e ca am vazut un panou cu reclama castelului inca de la Pestera Postojna, asta inseamna promovare a obiectivelor turistice !

Era si un mic port pt ambarcatiuni:

La iesirea din Duino, la San Giovanni di Duino, spre Monfalcone, am descoperit in zilele urmatoare, monumentul dedicat Brigazii Lupi di Toscana:

Toate imaginile realizate la Duino in 07.08.2011 le puteti vedea aici, iar alte imagini realizate pe drumurile din Italia in perioada 09-11.08.2011 le puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *