Primul drum pe Autostrada Arad – Timisoara !

In 31.01.2012 am fost pt prima data pe toata lungimea autostrazii Arad – Timisoara. Am pornit din Arad de la intrarea dinainte de Armonia. La Centura se lucreaza la parapeti si la asfalt, asa ca sper ca in citeva luni sa  se poata merge si pe cealalta jumatate.

Autostrada propriuzisa era destul de libera. Asfaltul e foarte bun si se lucreaza de zor la parapeti si la unele intersectii cu drumurile care trec peste autostrada. Am vazut ca deja este montat aproape pe toata Autostrada si un gard de protectie (pe ambele parti) care delimiteaza teritoriul Autostrazii si probabil va opri si animalele sa intre pe drum. Totusi deja am vazut doua animale moarte pe partea carosabila, poate au sarit gardul sau au intrat inainte de a fi montat !

Se lucreaza si la iesirea spre Ortisoara – Seceani. E important ca totusi se lucreaza, deci sunt sperante sa se finalizeze toate lucrarile.  Iesirea spre Timisoara este linga Giarmata, dar la 16 km de oras, deci destul de departe. Practic nu prea e mare avantaj de a merge intre Arad si Timisoara pe Autostrada fata de DN. Avantajul vine daca se doreste sa se mearga spre Aeroport sau mai departe spre Lugoj.

Dupa Giarmata am mers pe centura spre zona Aeroport  unde am vrut sa vad citeva lucrari. Apoi am intrat in Timisoara pe Calea Lugojului. La iesirea din Timisoara am mers pe Cl. Sever Bocu (Lipovei) si dupa ce am iesit din Dumbravita am intrat pe Autostrada. Chiar linga intrarea pe Autostrada este si drumul spre Lipova.

Si pe sensul spre Arad asfaltul era excelent si nu erau prea mult masini pe sosea. Mai e de lucru dar totusi se poate circula in conditii bune. Pina la finalizarea lucrarilor pe centura ocolitoare a Aradului limita de viteza este de 60 km/ora iar pe Autostrada limita de viteza este de 100 km / ora.

Iata ca in sfirsit avem si noi in zona o Autostrada ! La cit mai multe !

Toate imaginile realizate in 31.01.2012 pe centura Aradului si pe Autostrada Arad – Timisoara le puteti vedea incepind de aici.

2 comments for “Primul drum pe Autostrada Arad – Timisoara !

 1. sip
  01/02/2012 at 09:59

  Trebuie sa recunosc ca este o realizare foarte buna.
  Venint in weekend de la Petrosani, pe ruta Caransebes, Lugoj, Timisoara, Am reusit o medie orara de 85km/h. Drumul pana la Arad este mai lung cu 15-20 de km decat pe Valea muresului , repectiv Deva , dar cu siguranata este mult mai bun.Foarte important pentru medie sunt centura Caransebesului si a Lugojului

  • 01/02/2012 at 10:14

   Da, centura Lugojului e foarte buna si eviti sa mergi prin oras. Anul trecut am mers de citeva ori pe relatia Arad – Craiova si am folosit de mai multe ori cetura Lugojului si a Timisoarei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *