Sarbatori de Paste 2012 la Manastirea Bodrog

Ca de obicei am fost prezent si in acest an la evenimentele desfasurate la Manastirea Bodrog cu ocazia Sarbatorilor de Paste.

In Vinerea Mare (13.04.2012) incepind cu ora 11 s-a desfasurat Drumul Crucii. Procesiunea se desfasoara pe drumul ce leaga Manastirea de localitatea Bodrogu Nou. Se fac 14 popasuri, prima data la crucile de pe partea dreapta spre Bodrogu Nou si apoi tot pe dreapta dinspre Bodrogu Nou spre Manastire. Pelerinii si Preotii fac un popas la fiecare cruce, unde se citesc pericope evanghelice si se spun rugăciuni.

Procesiunea incepe din Biserica noua si in fata grupului de Preoti este un calugar care bate toaca:

Timpul a fost foarte frumos si multimea prezenta la procesiune urma indeaproape grupul de Preoti si calugari:

La fiecare cruce pelerinii fac un popas si asculta cuvintul de invatatura rostit de Preoti:

Pina la la crucea de linga Arhondar a participat la Drumul Crucii si Arhiepiscopul Timotei al Aradului.  La a popasul de la a-14-a  cruce am realizat un scurt film in care puteti asculta cuvintul de invatatura rostit de Preot:

Tot in Vinerea Mare, la ora 17, a inceput Vecernia cu Punerea in Mormint, iar la ora 19 a inceput Denia cu Prohodul Domnului:

Simbata 14.04.2012 la ora 23:30 a inceput Slujba de Inviere. Din fericire ploaia s-a oprit dupa amiaza si nici nu s-a mai pornit. Biserica noua si curtea Manastirii au fost pline de credinciosi. La ora 24 lumea s-a inghesuit sa ia lumina de la Preoti:

Slujba a fost oficiata, conform traditiei, in Paraclisul de vara:

Totul s-a desfasurat in liniste si ordine. Erau jandarmi si pompieri care sa asigure ordinea si sa evite orice incident neplacut. La Manastirea Bodrog lumea parca e mai linistita si mai aplecata spre credinta. Nici in acest an nu au fost evenimente neplacute.

Duminica 15.04.2012 s-a desfasurat Slujba din prima zi de Paste. Si de aceasta data a fost multa lume, ca de obicei la astfel de evenimente:

Asa s-au desfasurat la Manastirea Bodrog principalele evenimente din perioada Sarbatorilor de Paste 2012.

Daca v-a placut va invit si pe dvs. sa vizitati Manastirea Bodrog, cea mai veche asezare monastica din tara noastra, cu viata monahala neintrerupta, prima atestare documentara cunoscuta datind din anul 1177. Cu siguranta nu veti regreta si cred ca veti reveni cu placere ori de cite ori aveti ocazia !

Imaginile de la Drumul Crucii si Prohodul Domnului din Vinerea Mare (13.04.2012) le puteti vedea aici.

Imaginile de la Slujba de Inviere si de la Slujba din prima zi de Paste (15.04.2012) le puteti vedea aici.

Imaginile de la Slujba din a doua zi de Paste (16.04.2012) le puteti vedea aici.

Site-ul Manastirii il puteti vedea la adresa www.manastireabodrog.ro .

Mai multe imagini de la Manastirea Bodrog, incepind cu anul 2002, puteti vedea aici .

Va doresc tuturor Paste fericit si Hristos a Inviat !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *