Trei evenimente intr-o singura zi !

Simbata 19 mai 2012 a fost o zi bogata in evenimente in Arad. Dimineata au inceput manifestarile legate de traditionalul Supermaraton Arad – Bekescsaba – primul eveniment al zilei. S-a instalat o scena pe Bd. Revolutiei intre Str. Horia si Str. Closca si au fost diverse recitaluri si dansuri ale copiilor. Totul in asteptarea sosirii participantilor (alergatori si ciclisti) de la Bekescsaba la Arad. Duminica s-a desfasurat aceeasi cursa dar de data asta de la Arad la Bekescsaba.

Spre seara am mers in Parcul Eminescu unde am citi ca se va desfasura Festivalul Luminiial doilea eveniment al zilei – organizat de organizatia Cercetasii Romaniei. Tinerii cercetasi au pus candele pe toate aleile parcului si urmau sa le aprinda la lasarea intunericului. In dreptul statuii erau diverse ateliere unde se confectionau din hirtie de diverse culori suporturile pt candele:

In asteptarea aprinderii candelelor am facut o plimbare pe Malul Muresului. Intrucit timpul era foarte frumos era multa lume la plimbare si de asemenea erau multi copii in Parcul Copiilor:

Am revenit in Parcul Eminescu unde se instalau de zor candele si intre timp se desfasurau si citeva activitati pt copii. Iata un scurt film cu una dintre aceste activitati:

Am dat o fuga si pina la linia de sosire a Supermaratonului unde inca mai soseau participantii:

Aproape de linia de sosire arau citeva terase unde se putea servi bere si suc.

De aici am mers la al treilea eveniment al zilei – Noaptea Muzeelor, eveniment ca s-a desfasurat la nivel national:

In Arad era intrarea libera simbata intre orele 20-01 la Muzeul de arta si Sala Clio si la Palatul Cultural, iar in Lipova era intrarea libera duminica intre orele 17 -20 la Muzeul orasului Lipova. Am reusit sa mergem doar la Muzeul judetean din incinta Palatului Cultural. Erau multi vizitatori, in special parinti cu copii.

La iesire am admirat cladirea Palatului cultural. Din pacate sunt portiuni destul de degradate in partea superioara si am vazut chiar vegetatie crescuta pe cladire:

La venirea serii au inceput sa se aprinda candelele. a fost un spectacol interesant in tot Parcul Eminescu:

Erau multi oameni si in special copii care erau incintati de spectacolul luminilor. Iata ca se pot organiza si la noi actiuni interesante care sa aduca participanti si privitori de toate virstele.

Toate imaginile realizate in 19.05.2012 le puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *