Concediu 2012 – Muntenegru – Ulcinj

Orasul Ulcinj este stuat in partea de sud a litoralului, aproape de granita cu Albania.Am fost in fiecare zi in oras. Orasul incepea din imediata apropiere a Hotelului Olympic cu multe apartamente de inchiriat. Erau multe apartamente de inchiriat, cred ca asta era principala ocupatie a locuitorilor. Peste tot erau anunturi de inchiriere si oameni care statea cu cartoane pe care scria ca au de inchiriat camere. Vazind masina cu numar strain m-au abordat ori de cite ori a trebuit sa incetinesc sau sa opresc  masina. Din cite am inteles in fiecare an apar mai multe apartamente, ceea ce inseamna ca vin mai mulli turisti. Am vazut multi turisti din Serbia, Rusia, Ucraina si citiva din Romania. Nu  am vazut din tarile vestice, deci inca nu putem spune ca e o destinatie pt turisti mai impatimiti !

Orasul propriuzis era foarte inghesuit si dispus pe doua coline, pline de apartamente si hoteluri:

Orasul vechi, care dateaza din secolul al XII-lea, este inconjurat de ziduri si este dispus pe o colina:

In orasul nou sunt multe moschei si minarete, ceea ce inseamna ca populatia este predominant musulmana, fiind multi de origine albaneza:

In fiecare seara, aproximativ la ora 20:30 se porneau difuzoarele dispuse circular pe fiecare minaret si se auzea intreaga ceremonie religioasa.

In centrul orasului era si plaja, cu sezlonguri din lemn (la fel cu cele de la Velika Plaza), masute si umbrele din material textil:

Erau multi turisti in oras si de aceea cred ca era aglomerata plaja respectiva. Erau si multe masini in oras si nu era nici un sistem de parcare, dar si era destul de greu de gasit un loc de parcare. Am gasit varianta de a parca pe o strada in panta, pe una una dintre coline, si relativ aproape de zona centrala.

Intrucit pretul convorbirilor telefonice pe mobil era destul de mare din Muntenegru spre alte tari, in oras erau multe Internet Cafe-uri – pline de clienti – care aveau si telefoane pt convorbiri telefonice:

Toate imaginile realizate la Ulcinj in perioada 30.06-10.07.2012 le puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *