Concediu 2012 – Muntenegru – Budva

Dupa 10 zile petrecute la Ulcinj, in dimineata zilei de 10 iulie am plecat spre urmatoarea destinatie din CroatiaMlini (linga Dubrovnik). Drumul a fost pe coasta, cu marea in stinga si muntele in dreapta. Intrucit distanta dintre cele doua localitati era destul de mica – 181 km – am facut doua opriei: in Budva si in Kotor.

Inainde de Budva am orit sa pozez insula St. Nikola:

Budva este centrul turismului din Muntenegru. Am parcat masina intr-o parcare cu plata din centrul orasului (pretul era de 1 Euro / ora) si am pornit sa vedem orasul.

Din putinul timp petrecut aici am observat ca este cel putin cu o clasa peste ceea ce am vazut in Ulcinj. Am intilnit turisti din tarile vestice si toti vinzatorii cu care am vorbit stiau limba engleza. De asemenea si oferta de suveniruri pt turisti era mult mai bogata decit in Ulcinj. Orașul Budva are o virsta de 2500 de ani, ceea ce il face cel mai vechi oraș de pe malurile Marii Adriatice.

In port am vazut mai multe vapoare de lux si multe ambarcatiuni:

Orasul vechi este inconjurat de ziduri si are multe strazi foarte inguste care sunt pavate cu piatra. Totul este bine intretinut de parca era recent construit. Sunt multe biserici:

si multe terase aranjate cu bun gust:

Am vazut si o plaja relativ mica, cu nisip, pe care erau niste scaune interesante:

Orasul propriuzis era dispus pe muntele de linga mare:

Aproape de mare era un parc frumos cu multi palmieri:

Iata cum am vazut eu orasul Budva, in putinul timp petrecut aici.

Toate imaginile realizate la Budva in 10.07.2012 le puteti vedea aici.

Am plecat din Budva spre urmatorul popas – Kotor.

2 comments for “Concediu 2012 – Muntenegru – Budva

  1. Felicia
    03/08/2012 at 08:37

    Frumoase imagini! Am fost si eu la Budva pe vremea marcii germane si mi-a placut mult statiunea – cu munte, mare, oras vechi in stil venetian si vegetatie mediteraneana. Ma bucur sa vad ca schimbarile facute au fost doar inspre bine, dovada e si numarul mare de turisti din vest care vin acolo.

    • 03/08/2012 at 09:49

      Din cite am inteles, in fiecare an sunt tot mai multi turisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *