Concediu 2012 – Drumul spre casa

In 16.07.2012, dupa ce am servit micul dejun la hotel, am pornit din Sarajevo spre casa, pe urmatorul traseu:

Distanta intre Sarajevo si Arad este de 522 km. Drumul prin Bosnis si Hertegovina a fost tot prin zona muntoasa dar accesibila. Nu erau autostrazi si pe multe portiuni nu erau indicatoare care sa ne arate unde duce drumul. Am trecut fara probleme granita cu Serbia, aratind doar buletinele si actele masinii. Chiar imediat dupa granita, in Serbia drumul era jalnic. Iata ca si in alte tari am intilnit drumuri mai rele fata de cele din Romania !

Si in Serbia erau zone muntoase, dar drumurile sunt accesibile. Pe drum am vazut si renumitele masini  Yugo, realizate in Yugoslavia inainte de 1990:

De data asta nu am mai trecut prin Belgrad, ci am mers prin Novi Sad si Zrenjanin. In tara am intrat prin Jimbolia. Inainte de granita nu erau indicatoare ca urmeaza granita cu Romania, poate era secret !

La Jimbolia, in partea romana, la intrarea in tara, a fost singura granita unde a trebuit sa deschid porbagajul. cine stie ce credea ca putem avea acolo ! Drumul de la Jimbolia la Timisoara, si apoi spre Arad este extraordinar, in comparatie cu ce era in Serbia si in Bosnia si Hertegovina.

Imaginile realizate in Bosnia si Hertegovina in 16.07.2012 le puteti vedea aici (sunt ultimele imagini).

Imaginile realizate in Sebia in 16.07.2012 le puteti vedea aici (sunt ultimele imagini).

Am ajuns in seara aceleiasi zile in Arad,  incarcati de bagaje si de amintiri.

Astfel s-a incheiat si acest concediu. Am vazut locuri minunate in patru tari: Serbia, Muntenegru, Croatia si Bosnis si Hertegovina.

Daca v-au placut locurile prin care am fost va invit si pe voi sa le descoperiti !

Toate imaginile si filmele realizate in acest concediu le puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *