Cu trenul pe ruta Arad – Bucuresti – 2 X 90 de minute … intirziere !

Duminica 16.09.2012 seara a trebuit sa plec la Bucuresti cu trenul. Am luat bilet doar joi si am gasit doar  la cuseta cu 4 locuri. Interesant a fost ca de fapt nu era un vagon cuseta ci un vagon de dormit cu compartimente cu 2 si 3 paturi. Locul meu a fost intr-un compartiment cu 3 paturi. Nu am mai vazut asa ceva, poate s-a taiat de pe lista vagonul cuseta !

Trenul a fost destul de plin, poate si pt ca a doua zi era data la care elevii urmau sa inceapa scoala.

Pe drum s-a circulat cu viteza destul de mica pe unele portiuni, iar inainte de Bucuresti au fost mai multe opri in cimp. La Bucuresti trenul a ajuns cu o intirziere la sosire de 90 de minute. 

La Bucuresti a fost o zi placuta de toamna. Nu prea am circulat pe jos, am mers doar cu masina si am avut o intilnire in zona Pietei Presei Libere, in cladirea City Gate.

M-am intors acasa in seara zilei de luni 17.09.2012 cu trenul care trebuia sa pleace din Bucuresti la ora 23:45 si  sa ajungeala Arad la ora 10:13. Trenul venea din Constanta si a sosit in Bucuresti cu o intirziere de 60 de minute. Din Bucuresti a plecat cu 45 de minute intirziere, iar la Arad a ajuns cu o intirziere tot de 90 de minute (ca si la sosirea in Bucuresti) !

De data asta am calatorit la vagonul de dormit  intr-un compartiment cu 2 paturi si am fost singur in compartiment. Nici in vagon nu erau prea multi calatori, poate si deoarece si vara e pe sfirsite !. Pe portiunea intre Radna si Arad am observat ca se lucreaza la celalat fir de cale ferata, pe unele portiuni lipsea si pe unele era deja inlocuit. Probabil ca si din aceasta cauza s-a adunat intirzierea. Erau panouri cu proiectul de reabilitare a portiunii de cale ferata intre Curtici si Simeria, depre care am citit si in presa. Poate in citiva ani vom circula si noi cu viteza mai mare, fara intirziere si in conditii civilizate, chiar si in Romania !

Dar oare vor mai fi calatori cind totul va fi gata ????

1 comment for “Cu trenul pe ruta Arad – Bucuresti – 2 X 90 de minute … intirziere !

  1. felicia
    25/09/2012 at 09:00

    Din pacate si eu am avut de suferit din cauza intarzierilor pe calea ferata, trenul Brasov-Budapesta a sosit vineri 21 septembrie in Arad cu o intarziere de 50 de minute si pana la Budapesta s-au mai adaugat 25 de minute. Si in Ungaria se lucreaza la reabilitarea liniilor.
    La intoarcerea de duminica seara cu trenul Budapesta-Timisoara, am ajuns conform mersului la Curtici, insa am plecat de acolo cu intarziere si pana la Arad s-au adunat cam 15 minute in plus fata de timpul preconizat pentru drum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *