Wizz Air lanseaza o noua politica privitoare la bagajele de mâna

In 04.10.2012 am primit de la Wizz Air urmatorul mesaj:

Liniile aeriene, inclusiv Wizz Air, s-au confruntat în ultimii ani cu o aglomerare a compartimentului pt. depozitarea bagajului de mână din cauza numărului excesiv de bagaje care sunt aduse la bord. Acest lucru nu are ca rezultat doar o experiență neplăcută la bord, dar cauzează și întârzieri semnificative provocând neplăceri tuturor pasagerilor.

Pentru a rezolva această problemă, am testat o politică inovatoare privind bagajul de mână, introducând două tipuri de bagaje de mână începând cu luna august. Ca urmare a faptului că testul a avut un rezultat pozitiv, Wizz Air va pune în aplicare această politică în întreaga rețea începând cu 24 octombrie 2012. Politica referitoare la fiecare pasager având dreptul la un singur bagaj de mână va rămâne neschimbată.

Wizz Air speră că noua politică referitoare la bagajul de mână va motiva pasagerii să aducă bagaje mai mici la bordul aeronavei. Cabina va fi puțin aglomerată dacă vor exista mai puține bagaje mari, experiența pasagerilor la bord va fi una mai plăcută, iar performanța solidă de punctualitate a companiei Wizz Air va fi astfel menținută spre beneficiul tuturor pasagerilor.

Wizz Air se așteaptă ca această inițiativă să conducă la reducerea costurilor. Mai puține bagaje înseamnă mai puțin combustibil utilizat, lucru care va ajuta compania Wizz Air să mențină în fiecare zi costurile reduse. Pentru noile rezervări a zborurilor care pleacă începând cu 24 octombrie, toate biletele de zbor Wizz Air vor fi reduse cu 21 RON* pentru a împărți astfel cu pasagerii noștri economiile pe care le estimăm.

(*Preţul total redus minim este de 38 RON într-un singur sens, inclusiv taxele şi taxa de rezervare minimă. Pentru bagajul de mână mare şi bagajul înregistrat se percep taxe suplimentare.)

Deci care vor fi cele două tipuri de bagaje de mână?

1. Bagaj de mână mic:

Dacă bagajul dvs. de mână are dimensiunile 42x32x25cm sau este mai mic, acesta poate fi luat la bord în mod gratuit. Un ghiozdan de școală sau o geantă de laptop care are loc sub scaunul din fața dvs. va întruni de obicei aceste condiții.

2. Bagaj de mână mare:

Dacă bagajul dvs. de mână are dimensiunile mai mari decât cele ale unui bagaj mic de mână, îl puteți lua la bord în schimbul unei taxe online de 42 RON și care poate fi achitată atunci când vă rezervați biletul de zbor sau o puteți adăuga ulterior la rezervare. Bagajul dvs. mare de mână trebuie în continuare să aibă loc cu ușurință în compartimentul pt. bagaj de deasupra și nu trebuie să aibă dimensiunile mai mari de 56x45x25cm.

Taxa pentru un bagaj mare de mână este de 42 RON dacă o achitați online înainte de a călători. Wizz Air încurajează toți pasagerii să ia de acasă decizia referitoare la tipul de bagaj pe care îl vor lua cu ei la bord și să achite această opțiune online cu cel puțin 3 ore înainte de plecare. Dacă veți achita taxa la aeroport, aceasta va fi 84 RON la îmbarcare și 126 RON la poartă. Achitați-o online din timp și veți face economii de 50% sau chiar mai mult!

Noua politică privind bagajul de mână se va aplica la toate zborurile rezervate la data de 4 octombrie 2012 și ulterior și cu data de călătorie începând cu 24 octombrie 2012 inclusiv. Dacă ați rezervat zborul înainte de 4 octombrie 2012, puteți lua gratuit un bagaj mare de mână în cabină.

Această politică se aplică deja la zborurile cu ruta Katowice și Londra Luton și vor rămâne în aplicare fără întrerupere.

Noua politică nu se aplică zborurilor către și din Ucraina cu excepția rutei Budapesta-Kiev și Londra Luton-Kiev. Această politică nu se aplică la zborurile efectuate de Wizz Air Ucraina (WAU).

Mai multe informatii cu privire la bagaje puteti citi aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *