Spectacolul “Barbierul din Sevilla” la Palatul Cultural din Arad

Vineri 2 noiembrie 2012, de la ora 19:00 la Palatul Cultural din Arad, s-a desfasurat spectacolul de commedia dell’arte al Companiei TeatroImmagine din Venetia cu “Barbierul din Sevilla”.

Spectacolul a fost organizat de Institutul Italian de Cultura din Romania si de Consulatul Onorific al Italiei de la Arad. Dupa Arad, acest spectacol va mai fi organizat si in alte trei orase din tara: Cluj, Bucuresti si Craiova.

Intrarea a fost libera si s-au putut face donatii in favoarea Proiectului BAT Pro derulat de catre Lions Club Arad.

Proiectul BAT Pro, derulat e 2 ani  de catre Lions Club Arad, este destinat implementarii unui soft special care permite utilizarea calculatorului de catre nevazatori. Donatiile se vor folosi pentru achizitionarea de desktop-uri si laptop-uri care vor fi donate membrilor Asociatiei de Nevazatori din Arad.

Sala a fost aproape plina atit de aradeni dar si de italienti cale locuiesc, isi desfasoara activitatea sau studiaza in Arad. De mentionat ca in Arad sunt aproximativ 1000 de studenti italieni care studiaza la diverse facultati.

A fost o reinterpretare intr-o maniera tipica commediei dell’arte, a celebrei opere lirice de Gioachino Rossini. Pentru cei care nu au inteles dialogul a fost proiectat pe un ecran un rezumat al actiunii, in limba romana . Au fost si citeva replici in limba romana precum si unele momente muzicale din vremurile noastre.

Iata mai jos un scurt fragment inregistrat in timpul spectacolului:

Alte fragmente inregistrate in timpul spectacolului: [1] , [2] , [3] , [5]

A fost o seara agreabila petrecuta alaturi de artistii italieni si de publicul romanesc si italian care i-a aplaudat in mai multe momente ale spectacolului.

Toate imaginile realizate la inainte si in timpul spectacolului le puteti vedea aici.

Detalii despre spectacol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *