Paris La Défense

Asa dupa cum am aratat in articolele anterioare am stat aproape de cartierul Paris La Defense. Metroul il luam de la statia Esplanade de la Defense. Iata citeva detalii despre caritier.

La Défense lângă Paris, este primul cartier european de afaceri, din punct de vedere al pieței de birouri. Acesta este situat în Hauts-de-Seine, la vest de Neuilly-sur-Seine și în prelungirea axului istoric al Parisului care începe de la muzeul Luvru și continuă cu Avenue des Champs-Élysées, Arcul de Triumf, până la Pont de Neuilly și Grande Arche de la Défense.

La Défense este în cea mai mare parte format din clădiri înalte, constând în principal din birouri (aproximativ 3 milioane de metri patrati). La Défense este, cu toate acestea, un cartier mixt: are 600.000 mp de locuințe și deschiderea mall-ului Quatre-Temps în 1981 (care la momentul respectiv a fost cel mai mare mall din Europa) l-a transformat într-un centru comercial important din regiunea Île-de-France.

Cartierul se întinde în interiorul și în exteriorul unui bulevard circular cu sens unic. Are o suprafață de 160 de hectare și este împărțit, în patru sectoare principale (Arche Nord, Arche Sud, Esplanade Nord și Esplanade Sud). Cartierul se întinde pe o esplanadă pietonală de 31 de hectare la un nivel mai ridicat față de solul natural. Spațiului public al esplanadei, în mare parte acoperit cu dale de beton, conține de asemenea grădini suspendate și fântâni. Peste 60 de opere artistice contemporane fac din La Défense un muzeu în aer liber.

La Défense nu este un centru de afaceri izolat ci se află într-o zonă largă de la vestul Parisului în care activitatea financiară este deosebit de puternică.

Amenajarea cartierului a fost încredințată de către statul francez instituției publice pentru amenajarea zonei La Défense (EPAD) în 1958. De asemenea, tot in Defense este si Arcul din Defense (Grande Arche de la Defense), o cladire inalta sub forma unui cub gol care are o platforma de observatie. Arcul din Defense a fost construit la initiativa fostului presedinte francez Mitterrand, care a dorit o versiune demna de secolul XX a Arcului de Triumf. Are 106 metri iar partile laterale sunt spatii de birouri. Am citit ca se poate si vizita dar momentan este inchis pt public.

In fiecare dimineata era un suvoi de oameni care veneau din statia de metrou si mergeau spre birouri. Linga Grande Arche de la Defense erau instalate deja casute care probabil se vor deschide inainte de Sarbatori. Legatura dintre statia de metrou strazile din Courbevoie era facuta prin mai multe pasarele la care se ajungea ori pe scari ori cu liftul. Era o cladire  speciala pt acest acces. Am vazut ca inca se mai construiau unele cladiri in zona, deci mai aveau nevoie de spatii de birouri !

Iata mai jos citeva imagini din cartier:

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Iata mai jos si un film realizat linga Grand Arche de La Defense:

Mai multe imagini puteti vedea aici. (sunt de regula primele si ultimele imagini din fiecare zi)

2 comments for “Paris La Défense

  1. Adriana Tate
    21/11/2012 at 22:34

    Danut,good job as always!!!

    • 22/11/2012 at 07:54

      Thank You ! Folow upcoming articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *