Paris – Rue de Rivoli

Din Place de la Concorde am mers pe Rue de Rivoli, sa vedem si zona comerciala a Parisului, Rue de Rivoli este una dintre cele mai faimoase străzi ale Parisului , o stradă comercială cu magazine de moda ale celor mai importante marci din lume. Strada poarta numele de Rivoli dupa locul unde Napoleon Bonaparte a repurtat victoria impotriva armatei austriece in  14 -15 ianuarie 1797. Rue de Rivoli a marcat un compromis între urbanismul monumentelor de prestigiu și piețelor aristocratice  cu formele de urbanism modern, planificate prin regulamente oficiale,

In multe portiuni magazinele sunt dispuse la in cadrul unor galerii acoperite, astfel incit pietonii se pot plimba fara grija si cind afara ploua sau e soare puternic:

Toate cladirile erau curate si foarte bine intretinute:

Am vizitat mai multe magazine cu haine de firma. Peste tot era multa lume si am vazut ca multi aveau mai multe plase cu cumparaturi. Oare la Paris nu a juns criza ?

Am ajuns pina la Primarie, care era foarte frumos iluminata:

Pe cladirea Primariei am vazut inscris motto-ul national al Frantei – Liberté, Egalité, Fraternité – din timpul Revolutiei franceze:

Mai multe imagini realizate in 07.11.2012 pe Rue de Rivoli puteti vedea incepind de aici.

De la Primarie am luat metrourl pina in La Defense. Aici am mai admirat Grande Arche de la Defence si cladirile de birouri iluminate si incet – incet am pornit spre hotel. Aam incheiat prima zi plina in Paris si am mers sa pregatim planul pt ziua urmatoare !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *