Plata rovinietei prin SMS

sigla_cnadnrCompania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale anuntă utilizatorii că începând cu data de 29.11.2012, urmare intrarii în vigoare a prevederilor OMTI nr. 2166/ 2012 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a reŃelei de drumuri nationale din România, aprobate prin OMTI nr.769/2010, cu modificările si completările ulterioare, a devenit posibilă achitarea acestui tarif prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, însă numai de către utilizatorii români si numai pentru perioada minimă de utilizare.
Această nouă facilitate de plată a rovinietei, dezvoltată si pusă la dispozitia utilizatorilor de CNADNR SA, împreună cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale si operatorul de telefonie mobila Orange, va fi functională începând cu data de 05.12.2012, numai în reteaua Orange, numărul de telefon alocat fiind 7500 (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay):
 – va transmite, prin SMS, la numarul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A);
- va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate si cu privire la costul rovinietei si la costul total al tranzactiei (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….)
 – va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelasi număr, a unui nou SMS cu textul “DA”;
 – va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va contine următoarele informatii, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua si ora expirării valabilitătii acesteia (data si ora de început a valabilitătii rovinietei vor fi data si ora confirmării de către operatorul de telefonie mobile a tarifarii rovinietei).

Mentionăm faptul că în conditiile în care utilizatorul nu cunoaste sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achizitionată, are posibilitatea de a obtine această informatie transmitând la numărul 7500 în reteaua Orange, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).
Pentru informatii si detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, va fi pus la dispozitia clientilor Orange, în cel mai scurt timp, numărul de telefon 1788 (număr cu tarif normal în reteaua Orange), ce va putea fi apelat de Luni până Joi în intervalul orar 08:30 – 16:30 si Vineri în intervalul orar 08:30 – 14:00.

Costurile asociate emiterii rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte SMS:

categorie

rovinieta

tarif

(euro)

durata

valabilitate rovinieta

tip vehicul text trimis

prin SMS la 7500

de clientul Orange

A 2,74 7 zile autoturism număr înmatriculare A
B 5,4 7 zile vehicule de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone număr înmatriculare B
C 3,63 1 zi – vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 3,5 tone  si mai mică sau egală cu 7,5 tone ;

– vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto)  si maxim 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) ;

număr înmatriculare C
D 6,21 1 zi – vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 7,5 tone  si mai mică de 12 tone;

– vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) ;

număr înmatriculare D
E 7,82 1 zi  vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu maxim 3 axe (inclusiv) ; număr înmatriculare E
F 9,43 1 zi vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu minim 4 axe (inclusiv) ; număr îmatriculare F

Pentru clientii cu abonament Orange, la tarifele mentionate, în factura emisă, se adaugă TVA, conform legislatiei în vigoare. Pentru detinătorii de cartele PrePay – Orange, TVA se aplică la achizitionarea creditului.

Sursa: www.cnadnr.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *