Paris – Centrul Pompidou

Dupa ce am iesit de la Muzeul Louvre, in 09.11.2012, am mers pe jos pe Rue de Rivoli pina la Primarie. Iata mai jos un scurt film realizat pe platoul din fata Primariei:

In zona am vazut mai multe rasteluri pt biciclete care se puteau folosi, contra unui abonament platit la un automat (asemanator cu parcometrele) plasat linga rastel:

DSCF4027

Astfel de rastele cu biciclete am vazut in multe zone din Paris si erau de asemenea si multi utilizatori. Bineinteles ca erau si piste pt biciclisti, asfel incit acestia sa nu incurce soferii.

In imediata apropiere a Primariei am vizitat si Biserica Saint Merry, unde am vazut o expozitie interesanta de tablouri:

DSCF4055

Dupa ce am iesit din biserica am mers sa vedem si Centrul Pompidou.

Centrul Național de Artă și Cultură Georges-Pompidou, cunoscut mai ales sub denumirea de Centrul Cultural „Georges-Pompidou”, Centrul Pompidou sau Centrul Beaubourg, este o instituție policulturală situată în cartierul Beaubourg, în al 4-lea arondisment din Paris, pe malul drept al Senei, între cartierele Halelor și Marais.

Centrul deschis publicului în prezența președintelui Valéry Giscard d’Estaing, la 31 ianuarie 1977, a apărut la cererea lui Georges Pompidou, președinte al Franței, de a se crea, în inima Parisului, o instituție culturală originală, în întregime dedicată creației moderne și contemporane, în care artele plastice se învecinează cu cărțile, designul, muzica și cinematograful.

În 2006, Centrul Pompidou primea 6,6 milioane de vizitatori pe an, ceea ce îl situa pe locul al treilea între cele mai vizitate instituții din Franța, după Muzeul Louvre și Turnul Eiffel. Centrul Georges-Pompidou păstrează una dintre două cele mai mari colecții de artă modernă și contemporană din lume, alături de cea a Museum of Modern Art din New York. Adăpostește importante galerii de expoziții temporare, săli de spectacole și de cinema, și prima bibliotecă de lectură publică din Europa.

Centrul Pompidouwww.centrepompidou.fr – se poate vizita in fiecare zi, cu exceptia zilei de marti, intre orele 11 si 22. Pt muzee si expozitii biletul de intrare costa intre 10 si 13 euro. Un bilet pt spectacole costa 14 euro, iar un bilet la cinema costa 4 euro. De asemenea se poate admira si o panorama a Parisului de la etajul 6, contra unei taxe de 3 euro. Nu am mai avut timp sa vizitam Centrul Pompidou, asa ca l-am admirat doar din exterior:

 

 

Am parasit zona Centrului Pompidou si ne-am indreptat spre urmatorul obiectiv – Bulevardul Champs-Élysées si Arcul de Triumf.

Mai multe imagini realizate in 09.11.2012 pe Rue de Rivoli, in zona Primariei, in Biserica Saint Merry si in zona Centrul Pompidou, puteti vedea incepind de aici.

1 comment for “Paris – Centrul Pompidou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *