Paris – Galeriile Lafayette

Dupa ce am vazut Moulin Rouge am mers sa vedem Galeriile Lafayette din Bd. Haussman:

DSCF5065

Cladirea Lafayette are aspectul unui muzeu, pana la urma asta si este, un adevarat templu al modei. Aici veti gasi numeroase articole de moda semnate de Christian Lacroix, Jean – Paul Gaultier sau Channel. Tot aici veti gasi cele mai spatii de expunere de haine si accesorii barbatesti din Europa.
In interiorul Galeriilor Lafayette se afla si doua restaurante Bar Rouge si Chene Vert, reprezentative pentru rafinamentul gastronomiei franceze. Magazinul s-a deschis in anul 1896.  Galeriile sunt deschise de luni pina simbata intre orele 9:30-20 cu exceptia zilei de joi cind sunt deschise intre orele 9:30-21. Galeriile sunt acoperite de un splendid dom din otel si sticla.

Erau cele mai importante marci de cosmetice si de moda prezente pe cele sapte etaje ale galeriilor. Era si multa lume si ce era de reparcat ca multi aveau si plase cu cumparaturi ! La parter erau diverse demonstratii cu produse cosmetice ca sa atraga cumparatorii. Iata in doua scurte filme cum arata celebrele galerii:

In centrul galeriilor era deja un imens brad de Craciun:

DSCF4274

De la etajul sapte se poate iesi pe o terasa de unde se poate admira Parisul:

DSCF5023

Chiar linga Galeriile Lafayette se afla un alt magazin de lux – Au Printemps:

DSCF5072

Magazinul s-a deschis in anul 1864 si reprezinta principala concurenta pentru Galeriile Lafayette. Am vizitat doar parterul intrucit era destul de tirziu.

Mai multe imagini realizate in 09.11.2012 in zona Galeriile Lafayette si a magazinului Au Printemps, puteti vedea incepind de aici.

In ziua respectiva nu am mai vizitat alte obiective. Ziua urmatoare era ultima zi petrecuta la Paris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *