Plimbare prin Timisoara – 17.01.2013

Joi 17.01.2013 am fost la Timisoara. Intrucit intilnirea la care trebuia sa merg era doar la amiaza, am pornit intr-o plimbare prin Timisoara. A fost o zi friguroasa si umeda de iarna, cu ceata dimineata. Important a fost ca nu a plouat si am putut sa ma plimb in voie. De data asta am avut si aparatul foto cu mine ! Merg la Timisoara de la inceputul anilor ’80 dar de abia acum am realizat mai multe imagini si doua scurte filme.

Am pornit din Piata Operei unde erau nu era prea multa lume, fiind totusi dimineata, dar in schimb erau porumbei:

Am mers apoi spre Catedrala Mitropolitana si apoi m-am plimbat prin Parcul Central. Era pustiu la orele diminetii. De acolo m-am indreptat spre Bd. Republicii, Facultatea de Electrotehnica veche si apoi din nou prin Piata Operei si pe strada Alba Iulia am mers spre Piata Unirii. Am admirat cladirile renovate si frumos colorate. Era pustie piata fara multimea de terase animate din sezonul de vara:

De aici am mers spre Hotel Continental si am vizitat magazinul Bega. Am mers apoi prin parcul din spatele Hotelului Continental spre Bastionul Maria Therezia, care e renovat de citiva ani.  Am pornit sa vizitez Parcul Copiilor trecind pe linga Palatul Postei si Consiliul Judetean. In Parcul Copiilor am vazut multe locuri de joaca si constructii foarte frumoase pt copii. Din pacate, fiind destul de rece nu prea erau copii in parc ! Era curatenie si am vazut echipe de mesteri care efectuau diverse lucrari.

De aici am mers prin Complexul Studentesc si apoi pe linga Liceul de Arta am mers spre caminele 2MV (acolo unde am locuit in perioada studentiei) si 1MV. La parterul caminului 1MV am gasit un fast food curat, cu mincare foarte diversa si la un pret decent. Cu forte proaspede, dupa o masa excelenta am pornit spre Parcul Rozelor. De mult nu am mai trecut pe aici. Era curat si cu multe amenajari, Copacii erau inveliti cu niste pungi de plastic ca sa suporte mai bine frigul de peste iarna.

Iata mai jos un slideshow care cuprinde toate imaginile realizate la Timisoara in 17.01.2013:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *