Strainii nu platesc parcarea in Timisoara !

sigla_timparkDupa data de 15.03.2013, cind a intrat in vigoare in Timisoara a noul sistem de parcare Timpark, s-a descoperit ca strainii nu pot utiliza acest sistem de parcare.

Motivul este unul foarte simplu: in roaming nu se pot da SMS-uri la numere scurte ! E nevoie atit pt plata diret prin SMS cit si pt plata cu voucher. Si cum era greu sa-i obligam pe toti sa-si cumpere cartele SIM cu numar de Romania, a aparut ideea sa nu plateasca parcarea. Ideea a fost lansata de Primar dar in regulament inca nu scria nimic in acest sens.

Iata ca a aparut Hotararea Consiliului Local Municipiului Timisoara nr. 203/04.04.2013 in care se completeaza regulamentul de parcare cu punctul e) la articolul 4 aliniatul (5) – unde se mentioneaza cazurile in care nu se plateste parcarea in sistemul Timpark. Acest nou punct are urmatorul continut:

“e) autovehiculele inmatriculate in alte state decat Romania, detinute in proprietate personala de catre persoane care au si domiciliul in statul unde este inmatriculat autovehiculul, dovada urmand a se face in baza certificatului de inmatriculare a autovehiculului si a actului de identitate al proprietarului”.

Interesant mi se pare modul in care se poate verifica acest lucru in situatia in care o masina inmatriculata in strainatate este parcata pe strada, iar proprietarul nu e in masina !

In regulamentul Timpark afisat pe site-ul www.timpark.ro inca nu e trecuta aceasta completare.

Actualizare 26.04.2013

Aam verificat azi si deja apare si in regulamentul publicat pe site exceptia de la articolul 4 aliniatul (5) punctul e).

1 comment for “Strainii nu platesc parcarea in Timisoara !

  1. adigrama
    25/04/2013 at 23:21

    Se pare ca sunt mai multe exceptii daca exceptia cu strainii e la litera e). Deci suntem cu totii egali mai ales unii.
    Sper cel putin ca exceptia pt cei cu grad ridicat de invaliditate e la litera a) sau eventual b) daca la a) sunt salvarea, pompierii etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *