Plata rovinietei prin SMS si din reteaua Vodafone

sigla_cnadnrCompania Naţională de Autostrăzi  și Drumuri Naţionale din România împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale  și operatorul de telefonie mobilă Vodafone, anunţă participanţii la trafic că, începând cu data de 13.05.2013, ora 09:00, lansează serviciul prin care încasarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România pentru clienţii Vodafone, se realizează prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS.

 La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Vodafone sau client cartelă preplătiă):

 –          va transmite, prin SMS, la numărul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A);

 –          va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate  i cu privire la costul rovinietei  i la costul total al tranzacţiei (ex. Vrei rovinietă cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….. )

 –          va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acela i număr, a unui nou SMS cu textul “DA”;

 –          va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conţine următoarele informaţii, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua  i ora expirării valabilităţii acesteia (data  și ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data  și ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă a tarifării rovinietei).

 Menţionăm faptul că în condiţiile în care utilizatorul nu cunoaște sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, are posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Vodafone, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenţi/SMS trimis).

 Pentru informaţii și detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, este pus la dispoziţia clienţilor Vodafone numărul de telefon 1761 (număr cu tarif normal în reţeaua Vodafone), ce va putea fi apelat de Luni până Joi în intervalul orar 08:30 – 16:30  și Vineri în intervalul orar 08:30 – 14:00.

 Numarul de telefon 1761 este unic, atât pentru clienţii Vodafone, cât  și pentru clienţii Orange, operatori de telefonie mobilă cu care CNADNR a încheiat convenţii ce au ca obiect încasarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS.

Costurile asociate emiterii rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte SMS

categorierovinieta tarif(euro) duratavalabilitate rovinieta tip vehicul text trimisprin SMS la 7500de clientul Vodafone
A 2,74 7 zile autoturism număr înmatriculare A  
 
 
B 5,4 7 zile vehicule de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone număr înmatriculare B  
 
 
 
 
C 3,63 1 zi – vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 3,5 tone  si mai mică sau egală cu 7,5 tone ;– vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto)  si maxim 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) ; număr înmatriculare C  
 
 
 
 
 
 
 
 
D 6,21 1 zi – vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 7,5 tone  si mai mică de 12 tone;– vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto); număr înmatriculare D  
 
 
 
 
 
 
 
 
E 7,82 1 zi  vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu maxim 3 axe (inclusiv) ; număr înmatriculare E  
 
 
 
 
F 9,43 1 zi vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu minim 4 axe (inclusiv) ; număr înmatriculare F  
 
 
 
 

Pentru clienţii cu abonament Vodafone, la tarifele menţionate, în factura emisă, se adaugă TVA conform legislaţiei în vigoare. Pentru deţinătorii de cartele preplatite – Vodafone, TVA se aplică la achiziţionarea creditului.

Sursa: www.cnadnr.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *