Tarifele Connex din 1998

Scriam intr-un articol anterior – Telefonia fixa – avânt si decadere – ca in ultimul timp, cel putin in Romania, au scazut mult preturile la convorbirile efectuate pe mobil. Am primit de la un prieten un pliant scanat cu tarifele de abonament si convorbiri de la Connex (actual Vodafone):

Cel mai mic abonament era de 9 USD (fara TVA) si nu avea nici o convorbire inclusa. In functie de tipul de abonament si orele de trafic minutul de convorbire spre alte retele nationale era intre 0, 14 – 0,45 USD (fara TVA) ziua si intre 0, 10 – 0,15 USD (fara TVA) noaptea.

Din punctul de vedere al abonamentelor situatia este cu totul alta acum. La acelasi pret pt abonament se ofera sute de minute in retea si zeci de minute nationale. Interesant este ca in ceea ce priveste costul convorbirilor spre alte retele nationale nu este o diferenta asa de mare. In prezent costul unei convorbiri spre alta retea nationala (din retelele Cosmote, Orange si Vodafone) este intre 0,19-0,22 Euro (inclusiv TVA). Daca transformam in USD si scadem TVA-ul ar rezulta intre 0,20-0,23 USD (fara TVA), deci un pret aproximativ la acelasi nivel cu cel din 1998.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *