Parcari pentru biciclete in Arad !

Am vazut in ultima perioada in Arad ca au aparut, in diferite zone din centru, rastele pt biciclete cu mentiunea P – deci adevarate parcari pentru biciclete ! O idee buna care merita apreciata. Si mai demult erau in diferse zone rastele metalice pt biciclete, dar dupa atitia ani aratau jalnic si am vazut ca au si disparut.

Cea din imagine de mai jos este amplasata linga Catedrala Romano-Catolica:

rastel_biciclete

Daca au aparut parcarile pt biciclete, inseamna ca vor apare si pistele, sau cel putin asa ar fi logic ! Imi amintesc ca anii trecuti era pe Bd. Revolutiei o banda de biciclete intre trotuar si parcarea pt masini, atunci fiind regulamentara parcarea paralela cu trotuarul. Normal ca nu toate masinile parcau paralel cu trotuarul, asa ca pista era cu obstacole ! Oare cine o fi avut miraculoasa idee ?

Intre timp se parcheaza oblic pe Bd. Revolutiei – tot regulamentar – asa ca au disparut si pseudo pista pt biciclete. Deocamdata stiu ca este o pista pt biciclete in Aradul Nou, acolo unde s-a reabilitat partea carosabila, linia de tramvai si trotuarele. Pe Malul Muresului sincer nu mai stiu care este situatia cu mersul pe bicicleta. Pe vremea mea nu era voie de mers cu bicicleta pe Malul Muresului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *