Orange TV – un nou jucator pe piata DTH

sigla_orange_tvDe citeva zile s-a lansat un nou concurent pe piata operatorilor care ofera servicii de televiziune prin satelit – DTH (Direct to Home) – si anume Orange.

Iata mai jos principalele pachete si tarife (in euro inclusiv TVA):

tarife_orange_tv

Orange TV ofera mai multe canale HD si vad ca se ofera reduceri pt cei care sunt abonati Orange. Mai multe detalii despre Orange TV puteti citi aici.

Conform dateleor ANCOM la sfirsitul anului 2012 erau aproximativ 6 milioane de clienti la servicii de televiziune, din care:

– 3,8 milioane la cablu TV

– 2,19 milioane la TV prin satelit (DTH)

– 37.000 la IPTV

Numarul de furnizori de servicii DTH, s-a tot micsorat, intrucit cei mai mici au fost inghititi de cei mari. Astfel Boom si Akta au fost cumparati de Romtelecom (Dolce), iar Focus Sat a fost cumparat de UPC. Din datele gasite in raportarile operatorilor care ofera servicii DTH, tot la sfirsitul anului 2012 rezulta ca Romtelecom (Dolce) are aprox 1,2 milioane clienti, iar UPC (Focus Sat) are 0,28 milioane de clienti. Ar rezulta ca restul de abonati – aprox 0,71 milioane – sunt la la RCS-RDS (despre ei nu am gasit date referitoare la numarul de clienti DTH). In mai 2013 s-a mai lansat un operator DTH – Freesat. Acesta ofera un pachet de 22 de canale (toate romanesti) la un pret de 99 lei / an, iar kit-ul de receptie ((decodor, antena 80cm, LNB si cartela) costa 79 lei si se plateste la instalare.

Probabil ca Orange va putea atrage clienti dintre abonatii lor de voce care sunt nemultumiti de actualul lor operator TV (prin cablu sau DTH) si mai putin clienti care nu au avut pina acum nici un abonament TV. Ar fi si avantajul aceleiasi facturi pt toate serviciile si a numarului mare de canale HD. Din cite stiu Orange ofera DTH si in Franta, deci era previzibil sa incerce sa ofera si in Romania. Astfel acum si Orange ofera telefonie mobila si fixa, acces internet si TV, deci toate cele 4 servicii de comunicatii ce pot fi oferite de catre un operator.

Am citit in mass media ca Orange estimeaza un numar de 50.000 clienti la Orange TC (probabil la sfirsitul anului 2013).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *