Din 1 iulie 2013 vor scadea din nou tarifele de roaming in Uniunea Europeana

femeie_cu_telefon_mobilDin 01.07.2013 vor scadea din nou tarifele de roaming in Uniunea Europeana. Astfel, pentru un apel efectuat în roaming nu se va percepe un tarif mai mare de 0,24 euro/minut (fără TVA), iar pentru primirea unui apel abonaţii nu vor plăti mai mult de 0,07 euro/minut (fără TVA). Tariful pentru trimiterea unui mesaj text (SMS) în roaming nu va depăşi valoarea de 0,08 euro (fără TVA), iar primirea unui SMS este gratuită. Tariful pentru utilizarea serviciilor de date (inclusiv accesul la internet) este de 0,45 euro/MB (fără TVA).

Mai multe detalii puteti citi pe www. ancom.org.ro.

Am citit recent in mass media ca recent Comisia Europeana a votat pentru eliminarea tarifelor de roaming pentru apeluri telefonice, mesaje si internet in Uniunea Europeana. Tarifele de roaming pentru apeluri vocale, sms-uri şi acces la internet vor fi eliminate complet, conform propunerilor comisarilor europeni, aceasta masura ducind la crearea unei pieţe de telecom unice în Europa. Noile reglementări ar putea intra în vigoare cel mai devreme de la 1 iulie 2014.

Detaliile unei astfel de initiative urmeaza sa fie puse la punct , iar propunerea ar putea sa intre in vigoare de la 1 iulie 2014.

Imi amintesc ce mare era la inceput pretul unei convorbiri in roaming, dar in ultimii ani acesta a scazut permanent tot ca urmare a deciziei Uniunii Europene. Tarifele de roaming reprezintă inca o sursă importantă de venituri pentru operatorii de mobil asa ca acestia nu vor renunta asa de usor la ele. Este de urmarit daca termenul de 1 iulie 2014 estimat pt eliminarea tarifelor de roaming in Uniunea Europeana va fi respectat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *