Diferente mari intre tarifele apelurilor telefonice la nivelul UE

Am vazut recent intr-un comunicat de presa de la Comisia Europeana ca utilizatorii telefoniei mobile de pe teritoriul Uniunii Europene plătesc tarife extrem de diferite pentru aceleași servicii. Cea mai mare diferență este la aelurile mobile nationale:

pret_conv_nat_mobile_in_ue_2011

Astfel, intre Lituania (cu un pret mediu de 1,9 eurocenti/min) si Olanda (cu un pret mediu de 14,7 eurocenti/min), exista o diferenta de 774 %. Romania, cu un pret mediu de 2,2 eurocenti/min, este situata la baza clasamentului, imediat dupa Lituania. Media europeana este de 9,1 eurocenti/min.

La convorbirile internationale efectuate din retelele mobile diferentele intre diferite tari din UE nu mai sunt la fel de mari:

pret_conv_internat_mobile_in_ue

Este interesanta opinia lui Neelie Kroes, vicepreședintă a Comisiei Europene, care a declarat: „Din aceste cifre reiese clar faptul că cele 28 de piețe de telecomunicații naționale din Europa nu aduc consumatorilor aceleași avantaje pe care le-ar genera o piață unică. Este esențial să se ia rapid măsuri la nivelul întregii UE pentru a realiza o piață unică veritabilă și un grad optim de conectare la nivelul întregului continent.”

.:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *