Plata amenzilor online in Timisoara

sigla_tmPrimăria Municipiului Timişoara continuă informatizarea Direcţiei Fiscale, astfel încât timişorenii să beneficieze de servicii de o mai bună calitate şi în timp mai scurt.
Din această săptămână, cetăţenii au la dispoziţie o nouă facilitate: achitarea online a amenzilor şi a mai multor taxe, cum ar fi taxa de timbru fiscal, taxa judiciară de timbru şi pot avea şi confirmarea plăţii. La achitarea unei amenzi, pe lângă faptul că nu vor trebui să se deplaseze pentru achitarea ei, este important că efectuarea plăţii este consemnată direct în sistem şi nu vor mai fi emise somaţii pentru cei care au plătit deja.
De pildă, dacă un timişorean primeşte o amendă rutieră în alt oraş, o poate plăti online, iar în momentul în care procesul verbal constatator ajunge de la Poliţia Rutieră la Primăria Timişoara, apare automat şi faptul că s-a plătit. Ce trebuie să facă cetăţeanul: să acceseze www.dfmt.ro, să intre pe ”alte taxe de tip amenzi”, cine are parolă, o poate introduce, cine nu, merge mai departe pe aplicaţie, selectează tipul amenzii şi completează datele ce i se cer: numărul procesului verbal, data, suma şi achită ca la orice plată online de pe card.
De asemenea, timişorenii pot obţine certificatul fiscal online şi, mai mult, pot solicita să fie trimis direct prin e-mail notarului. Inclusiv chitanţa de doi lei care ţine loc de timbru fiscal, o plăteşte online.
Iar pentru a afla ce au de plătit, timişorenii pot suna la numerele de telefon: 0256-308930,308931,308932,308933,308934,308935,308936,308937,308938 şi 308939, vor introduce CNP-ul, iar robotul le va spune sumele ce trebuie să le achite.

Sursa: www.primariatm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *