30 de camere web cu imagini live din Arad

hotspot_04Am cititi recent in mass media din Arad ca sunt functionale cele 30 de statii Wi Fi pentru acces gratuit la internet în municipiul Arad si cele 30 de camere web care vor furniza imagini live din Arad, instalate in cadrul proiectului “Creşterea calităţii  serviciilor de internet in Arad şi Oroshaza“.

Imaginile captate de cele 30 de camere le puteti vedea la adresa www.aradhotspots.ro/video si se pot vedea cel putin deocamdata doar cu browserul Internet Explorer, introducind User: live si Password: live. La prima accesare a camerei mai trebuie permisa si rularea unui add-on (cbntec).

Am verificat camerele si aproape toate functioneaza. Imaginile sunt relativ de buna calitate ziua, dar noaptea nu prea. Sigur e si iluminatul de vina ! Din pacate unele camere nu prea arata decit traficul auto, o trecere de pietoni sau o intrare intr-o cladire… Poate era bine sa se si gindeasca de fapt ce imagini dorim sa fie aratate, intelegind ca aceste camere au si scop turistic, nu doar de prevenire a infractionalitatii ! Cred ca era mai util sa fie vizibile anumite cladiri importante din oras. Poate in timp se mai pot repozitiona unele camere video.

Inteleg ca initial proiectul a prevazut doar punctele de acces Wi Fi pt acces la Internet si ulterior s-a pus problema camerelor video.

Tot din mass media locala am inteles ca Primaria Arad va mai instala inca 40 de camere video pt supraveghere, iar toate imaginile vor fi puse si la dispozitia Politiei.

Referitor la accesul la Internet, am incercat in saptaminile trecute sa ma conectez in citeva locatii dar nu am reusit. Am gasit reteaua Wi Fi (care e nesecurizata) dar nu am reusit sa ma conectez. Poate acum situatia e remediata, asa ca o sa mai incerc.

3 comments for “30 de camere web cu imagini live din Arad

 1. Florin
  11/10/2013 at 10:29

  spuneam intr-un comentariu intrecut ca eu sunt oarecum dezamagit de camerele video instalate prin arad.
  1. unele camere web sunt montate sa fie montate doar,adika unele sunt montate in locuri gen. colt de strada,sau zone in care circulatia masini/pietoni e aproape zero.
  2. imaginile camerelor lasa de dorit,au o claritate destul de proasta.
  in concluzie? cand banii sunt Europeni … si lucrul e de mqntuiala – proasta calitate.
  in ceea ce priveste conectarea la net in aceste zone…nu am incercat pana in momentul de fata.
  as fi atre curios si parerea altor Cetateni ai Aradului cu privire la noul serviciu pus la dispozitie de catre Primaria Arad.

 2. 20/01/2014 at 20:57

  Camerele video montate in oras ajuta foarte mult. Ele pot surprinde o multime de evenimente si astfel pot ajuta autoritatile in rezolvarea unor cazuri si in identificarea unor persoane. Totodata, faptul ca lumea stie ca in zona sunt montate camere de supraveghere video va conduce la scaderea infractionalitatii.

 3. tamerlan
  15/12/2019 at 11:38

  Ce s-a intamplat cu proiectul http://www.aradhotspots.ro?
  Cine si-a batut joc de acel proiect care nu a fost niciodata functional 100%?
  Camere proaste, locatii tampite, hotspot-uri inexistente.
  Cine e raspunzator pentru esecul respectiv?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *