Palatul Regal din Bruxelles

Dupa ce ne-am odihnit putin in Gradina Botanica am plecat cu Metroul pina la statia Trone, spre Palatul Regal – Palais Royales:

bruxelles(26.10.2013)160

Palatul Regal din Bruxelles, numit deseori Palatul Regal al Belgiei este o resedinta regala oficiala situata in centrul capitalei Belgiei. Desi in trecut a fost folosit drept locuinta de catre multi regi, astazi este rar folosit de Familia Regala a Belgiei care locuieste in Castelul Regal de la Laeken aflat la marginea orasului Bruxelles. Palatul Regal este situat in fata superbului Parc Bruxelles si a unei piete foarte lungi numite chiar Place des Palais sau Paleizenplein care desparte palatul de parc. Palatul Natiunii, cel care gazduieste Parlamentul Federal Belgian se gaseste vis-a vis de Palatul Regal. Aceasta asezare reprezinta cele doua simboluri cheie ale sistemului de guvernamant belgian; o monarhie constitutionala si democratie parlamentara.

Am citit pe Internet ca Palatul Regal se poate vizita si ca intrarea e libera. Din pacate am constatat ca in perioada cind am fost noi nu se putea vizita, acest lucru fiind posibil doar vara. Se putea vizita doar un Muzeu pe care nu l-am mai vizitat.

Imagini cu Parcul Bruxelles, Palais Royales, Place des Palais si cu Biserica St-Jacques Sur Coudenberg puteti vedea incepind de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *