Catedrala Sf. Mihai şi Sf. Gudula din Bruxelles

bruxelles(27.10.2013)210Catedrala Sf. Mihail si Sf. Gudula este o biserica romano-catolica, situata pe dealul Treurenberg din Bruxelles.

Construita in stil gotic, catedrala veche de 8 secole este cel mai important lacas de cult din Bruxelles. Aici au loc evenimentele importante legate de casa regala a Belgiei.

Constructia catedralei a inceput in sec XIII si a fost finalizata abia in sec XVII. Este o biserica ce seamana foarte mult cu Notre Dame din Paris. Interiorul impresioneaza prin inaltimea lacasului sfant, statuile celor 12 apostoli, amvonul care ii reprezinta pe Adam si Eva alungati din Rai, precum si printr-o realizare deosebita a Fecioarei Maria cu pruncul Iisus in brate. Vitraliile accentueaza in mod clar stilul gotic tarziu, permitand patrunderea luminii din abundenta, si infatiseaza pe cei mai de seama domnitori belgieni.

Program de vizitare este: luni-vineri 08:00-18:00, sambata 08:30-15:30, duminica 14:00-18:00, iar intrarea este libera. Noi am ajuns duminica 27.10.2013 seara, asa ca am putut admira Catedrala doar la exterior. Aici puteti admira o frumoasa panorama la 360 grade a interiorului Catedralei.

Pagina web a Catedralei este la adresa www.cathedralestmichel.be.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *