Cum invatam alfabetul românesc ?

girafaPlaymarket-ul oferă o mulţime de aplicaţii ce învaţă alfabete, dar nu există aproape nimic pentru învăţarea alfabetului românesc. Şi chiar dacă sunt – ele nu sunt gratis.

Aici, ne vine în ajutor aplicaţia educativă FunABC. Aplicaţia este gratis şi este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2-5 ani, adică pentru cei mai mici. Literele alfabetului românesc se învaţă mai rapid şi eficient prin intermediul acestei aplicaţii.

focaPentru a nu încurca copilul pe parcursul utilizării aplicaţiei, dezvoltatorii de soft au creat o interfaţă simplă, fără multe ferestre şi pop-up-uri.

După dublu click pe widget-ul aplicaţiei, se va lansa pagina cu prima literă din alfabet – A. Pe aceeaşi pagină mai este afişat un animăluţ desenat caragios şi un cuvânt ce reprezintă acest animăluţ. Toate imaginile ce se vad pe pagină pot fi apăsate şi fiecare din ele ca rezultat va face ceva. Litera şi cuvântul vor fi rostite. Animăluţul va emite un sunet. Butoanele-săgeţi amplasate pe părţile laterale ale aplicaţiei vor ajuta la listarea paginilor. Fiecare literă este prezentată în aşa mod şi ele sunt afişate în ordine alfabetică. Daca se doreşte alegerea unei litere aleator, se va utilizarea meniului din partea de sus a aplicaţiei.

Partea cea mai interesantă sunt sunetele emise de animale. Aceastea sunt reale, luate direct din lumea animală. În acest context, copilul va face cunoştinţă mai îndeaproape cu animalele. Vocea ce ne vorbeşte atât de blând aparţine scriitoarei de poveşti pentru copii, Ada Demingian. Aplicaţia poate fi descărcată pe un gadget cu sistem de operare Android, fie tabletă sau telefon mobil. Prin urmare, tehnologiile moderne au transformat procesul de învăţare a alfabetului românesc într-un joc captivant.

oitaAplicația poate fi descărcată aici:  https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ejuk.funabc sau introduceţi în fereastra de căutare a PlayMarket-ului unul din cuvintele cheie: Alfabet roman, FunABC, abecedar.  După alegerea aplicaţiei, urmează procedura standartă de instalare a fișierelor.

Apropo de sunetele emise de animale. In 1997 am cumparat din Anglia, pt fiica mea o jucarie care avea butoane, de diferite forme (in special de animale). La apasarea butoanelor se auzea un zgomot scos de animalul respectiv, foarte asemanator cu originalul. I-a placut foarte mult si s-a jucat mult timp cu ea. Dupa ce a trecut vremea a mai incintat multe generatii de copii. Cred ca si acum inca mai merge !

Iata deci ca sunetele emise de animale sunt bine primite de catre copii. Vremea a trecut si au aparut alte metode moderne. Spor la invatare !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *