Orange, primul operator care va elimina taxele de roaming din anumite planuri tarifare în Europa

sigla_orangeParis, Londra, joi 30 ianuarie 2014

Ca parte a angajamentului său de a le furniza clienţilor cele mai bune servicii de roaming, Grupul Orange anunţă eliminarea taxelor de roaming din anumite planuri tarifare, în principalele ţări europene în care îşi desfăşoară activitatea (Franţa, Spania, Polonia, Belgia, România, Slovacia, Luxemburg). Orange este primul operator care adoptă o astfel de iniţiativă, iar noile planuri tarifare, care includ servicii de roaming în toate ţările europene, vor fi lansate în cursul anului 2014.
În paralel cu această iniţiativă, începând din februarie, Orange Franţa lansează servicii de roaming 4G pentru clienţii din Franţa care se deplasează în Marea Britanie, Spania, Portugalia şi Coreea de Sud. Mai mult, Orange are pregătirea tehnică pentru a implementa roaming 4G pe alte cinci pieţe: Marea Britanie (prin operatorul EE), Spania, România, Portugalia şi Moldova. Serviciul de roaming 4G va fi disponibil pe toate pieţele europene ale Orange până la sfârşitul anului 2014.
Serviciul de roaming propus de Orange definește un nou tip de ofertă pe piaţă, în care clienţii care călătoresc în străinătate nu vor mai fi nevoiţi să achiziţioneze un pachet de roaming separat. Acest serviciu va fi inclus într-o gamă de planuri tarifare începând de la 30 EUR pe lună, în funcţie de ţară. În Franţa, de exemplu, clienţii Origami Play vor avea acces la servicii de date timp de 7 până la 14 zile pe an (cu un plafon de 1 GO sau respectiv 2 GO pe an). Clienţii Origami Jet Europe vor avea acces la servicii de date până la 30 de zile pe an (cu un plafon de 7 GO pe an), precum şi la servicii de voce şi SMS nelimitate în Europa. Oferta operatorului EE, disponibilă deja în Marea Britanie, propune servicii de roaming şi SMS nelimitate către 30 de destinaţii internaţionale, printre care Statele Unite şi Australia, în cadrul planurilor sale tarifare 4GEE.
Pentru abonaţii europeni care au alte planuri tarifare, Orange îmbunătăţeşte şi tarifele de roaming pentru ofertele Go Europe existente, în încercarea de a face acest serviciu accesibil pentru toată lumea. Aceste noi oferte vor fi adaptate în funcţie de nevoile din fiecare ţară, urmând a fi lansate începând cu luna februarie.
Orange a prezentat pentru prima dată ofertele sale Go Europe în iunie 2013, cu promisiunea simplă că în schimbul a câtorva euro, pentru câteva zile, toţi clienţii pot avea acces la serviciile necesare pentru a-şi utiliza telefonul în străinătate fără a avea surprize neplăcute. Datorită inovaţiilor permanente pentru reducerea costurilor de roaming, Orange a înregistrat o creştere a volumului de date utilizate în străinătate cu 90% şi a numărului de utilizatori cu 10% într-un an.
Stéphane Richard, directorul general executiv al Orange a subliniat că „Orange împărtăşeşte convingerea clienţilor săi că utilizarea telefonului mobil în străinătate trebuie să fie lipsită de griji. Iniţiativele îndrăzneţe ale Orange anunţate astăzi ne permit să ne ţinem promisiunile, utilizatorii frecvenţi de servicii de roaming nemaifiind nevoiţi să aibă în vedere achiziționarea unui pachet separat. Succesul înregistrat de primele noastre oferte Go Europe demonstrează că au avut rezonanţă în rândul clienţilor şi sperăm că aceste noi îmbunătăţiri le vor întări încrederea că îşi pot utiliza telefoanele mobile în străinătate fără riscuri.”
Am înregistrat progrese enorme în implementarea 4G în Europa şi nu numai, iar acum că roamingul devine o realitate, clienţii noştri care călătoresc în străinătate pot beneficia din plin de telefoanele smartphone, fără a avea surprize neplăcute.”

Sursa: www.orange.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *