Insula Saint Kitts din Marea Caraibilor

harta_st kittsContinuarea interviului cu Daniel Olteanu Electronic Officer pe vase de croaziera.

Dan Cioca (DC): Cind ai ajuns la Insula Saint Kitts?

Daniel Olteanu (DO): Am ajuns in Insula Saint Kitts in 31.01.2014, in cadrul voiajului in Marea Caraibilor.

(DC): Poti sa ne spui citeva cuvinte despre insula ?

Daniel Olteanu (DO): Insulele Saint Kitts și Nevis sunt două dintre cele mai vechi teritorii coloniale din Caraibe. Saint Kitts a devenit prima colonie britanică din Indiile de Vest în 1624 și apoi a devenit prima colonie franceză în Caraibe în 1625, atunci când ambele națiuni au decis să împartă insula. Saint Kitts și Nevis au obținut independența în 1983. Acesta este cel mai nou stat suveran din America Centrala.

(DC): Poti sa ne spui citeva cuvinte despre locuitorii din insula ?

caraibe_01(DO): Am fost impresionat de bastini. Desi populatia este mixta, cei care fac comert sunt indieni (din India) si bastinasii care sunt negro-africani. Ca si constitutie sunt farte interesanti: sunt inalti am vazut destul de multi mai inalti ca mine, poarta barbi stil Rasta si au o lene insulara…

(DC): Ce ai reusit sa vizitezi in insula ?

(DO): Am vizitat parcul central si o biserica (aici totul este ca in Carribe, casele sunt mici in mijloc, parc si Biserica este cea mai inalta constructie). M-au impresionat pietrele necrologice din biserica care faceau referire la un copil mort prin 1850 la 5 ani – probabil in acea perioada se murea foarte des de boli tropicale. Aici, am inteles ca au fost cateva familii care au condus timp de cateva sute de ani, in rest sclavi care munceau pe plantatiile de trestie de zahar.

Lumea era foarte civilizata pe strada, iar masinile erau cu volan pe dreapta. Am mai observat ca toti elevii – fara exceptie – au uniforme frumos colorate. Flora este interesanta si sunt multe felul de palmieri. Viata are alt ritm in aceste insule In ultimii ani, insula a devenit o destinatie foarte cautata. In insula de abicei vintul bate foarte tare ceea ce permite practicarea diving-ului.

Aici puteti vedea inca citeva imagini realizate in Insula Saint Kitts.

Va urma

Toate articolele din seria Calatorii pe mare

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *