ING Home Bank cu parola si SMS

sigla_ingScriam in octombrie 2013 despre Modificari la serviciul HomeBank de la ING BANK. In plus fata de aceste modificari, a mai aparut si posibilitatea de autentificare fara Digipass, doar folosind o parola si un cod primit prin SMS, dupa introducerea parolei.

Am folosit si eu aceast nou mod de lucru si a functionat fara probleme.

Mai multe detalii despre acest mod de autentificare puteti citi in texttul cuprins in buletinul informativ ING News primit azi de la ING:

“Avem o veste buna pentru tine si pentru timpul tau liber. ING Home’Bank, probabil cel mai prietenos si sigur serviciu de internet banking de pe meleagurile noastre, se pregateste sa devina si mai simplu.
Acum poti folosi ING Home’Bank si fara Digipass, fie ca vrei sa platesti factura de cablu de pe smartphone sau doresti sa transferi niste bani unui prieten de pe computerul de acasa. Vei avea nevoie doar de codul tau de utilizator (username), de o parola si de un telefon mobil pe care sa primesti codul SMS.
Ce se intampla insa cu digipass-ul?
E alegerea ta, pentru ca ai la dispozitie oricare din cele 3 variante:
• Nu-ti plac schimbarile si vrei sa folosesti in continuare digipass-ul asa cum te-ai obisnuit pana acum (taxa de utilizare ramane de 3 lei/luna);
• Iti convine sa ai acces la Home’Bank fara digipass insa vrei totusi sa-l tii si ca varianta de rezerva (taxa de utilizare 3 lei/luna);
• Vrei sa nu fii legat de nimeni si nimic, username-ul si parola sunt singurele lucruri pe care vrei sa le iei cu tine (taxa de utilizare 0 lei).
Daca vrei sa renunti la Digipass si sa treci la noul ING Home’Bank cu Parola si SMS, tot ce trebuie sa faci este sa activezi optiunea Acces Rapid din Home’Bank si sa ne suni la My’Line sa ne spui acest lucru. Asa spui adio Digipass-ului dar si taxei lunare care devine zero lei pe luna. Ti-am zis ca venim cu o veste buna.
Si nu iti face griji, banii tai sunt si mai in siguranta pentru ca am introdus un robotel fioros care e gata sa opreasca lucrurile rele pe care cineva ar vrea sa le faca banutilor tai, inainte sa se intample. Robotelul se numeste Modulul Inteligent de Analiza a Tranzactiilor si e un sistem avansat de prevenire a tranzactiilor neautorizate.
In functie de tranzactiile pe care le faci in mod obisnuit, vor exista diferite tipuri de autorizare a tranzactiilor tale. Daca transferi bani intre conturile tale, sistemul nu-ti va cere nicio autorizare.
Daca faci o plata catre conturi ale altor persoane (fizice sau juridice), modulul iti va cere sa autorizezi tranzactia, in functie de tipul de tranzactie, in mod diferit. Adica, se poate sa iti cerem doar parola sau este posibil sa iti trimitem un cod pe SMS pe care sa il introduci pentru autorizare.
Daca apare o tranzactie cu o suma considerabil mai mare decat de cele pe care le faci in mod obisnuit, se poate sa te rugam sa ne suni la My’Line sa autorizezi plata. Practic, acest sistem avansat te protejeaza de orice tentative de utilizare neautorizata si iti da mai multa libertate de miscare. Speram sa te bucuri de noul ING Home’Bank cu Parola si SMS, cel mai bun prieten al omului modern.”

1 comment for “ING Home Bank cu parola si SMS

  1. Marian rusu
    25/02/2018 at 16:12

    Problem home bank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *