Parlamentul European voteaza in favoarea eliminarii tarifelor de roaming

sigla_comisia_europeanaBruxelles, 3 aprilie 2014 – Parlamentul European votează în favoarea eliminării tarifelor de roaming, a extinderii drepturilor consumatorilor și a facilitării creării unor telecomunicații îmbunătățite.

Astăzi, Parlamentul European a votat pentru eliminarea tarifelor de roaming până la Crăciunul anului 2015, ca parte a unui vot mai amplu în sprijinul propunerii de regulament al Comisiei pentru un „continent conectat” (piața unică în domeniul telecomunicațiilor) *.

Dna Neelie Kroes, vicepreședinte al Comisiei Europene, a declarat:

„Acest vot este un exemplu al modului în care UE lucrează în interesul cetățenilor. Acesta este rolul Uniunii Europene – să elimine obstacole pentru a face mai ușoară și mai puțin costisitoare viața cetățenilor săi.”

„Aproape cu toții depindem de conexiunile mobile și prin internet în viața noastră cotidiană. Ar trebui să știm ce cumpărăm, nu ar trebui să plătim tarife exorbitante și ar trebui să avem posibilitatea de a ne răzgândi. Companiile ar trebui să aibă șansa de a-și oferi tuturor serviciile, iar acest regulament facilitează acest lucru. Este o situație din care cu toții avem de câștigat.”

„În 2010, am promis să eliminăm tarifele de roaming până la sfârșitul anului 2015, iar acum suntem la un pas de a atinge acest deziderat.”

„În afară de obstacolul foarte vizibil reprezentat de roaming, suntem acum foarte aproape de a elimina numeroase alte obstacole, astfel încât cetățenii europeni să poată beneficia de comunicații cu acces deschis și fără sincope, indiferent de locul în care se află”.

Etapa care urmează este cea în care statele membre ale UE examinează regulamentul, iar Comisia preconizează că se va ajunge la un acord final asupra regulamentului până la sfârșitul anului 2014.

* Regulamentul în domeniul telecomunicațiilor privind un „continent conectat” a fost propus de Comisie în luna septembrie 2013. Regulamentul urmărește să ne apropie de o adevărată piață unică în sectorul telecomunicațiilor în UE, eliminând tarifele de roaming, garantând un internet accesibil tuturor prin interzicerea blocării și a degradării conținutului, coordonând acordarea de licențe pentru utilizarea frecvențelor radio aferente rețelei WAN fără fir, conferind mai multă transparență contractelor încheiate de consumatorii de internet și de servicii în bandă largă și permițând clienților să schimbe mai ușor furnizorii de servicii.

Sursa: www.europe.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *