Registrul electoral

sigla_aepIn completarea articolului Alegeri europarlamentare 2014 am vazut ca a aparut recent si Registrul electoral.

Registrul electoral este o bază de date în format electronic administrată de Autoritatea Electorala Permanenta, cu toţi cetăţenii români, inclusiv cei cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, care au împlinit 18 ani şi care au drept de vot. Registrul cuprinde numele şi prenumele alegătorului, data nasterii, adresa de domiciliu şi adresa de reşedinţă, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate.

Fiecare alegator poate sa verifice online dacă este inscris in Registrul electoral la adresa www.registrulelectoral.ro. Se selecteaza scrutinul (deocamdata apar doar alegerile europarlamentare 2014), CNP-ul, numele, prenumele si codul care apare afisat. Numele si prenumele trebuie introdus cu caractere romanesti exact asa cum e in buletin (inclusiv cratima dintre cele doua prenume, daca exista) Optional se poate introduce si adresa.

Daca toate date sunt corecte si alegatorul este inscris in lista apare numarul sectiei la care se voteaza, adresa acesteia si institutia unde e situata. Mai jos apar celelalte strazi si blocuri arondate sectiei respective.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *