Salzburg vazut din Castel

salzburg_07.05.2009Din ciclul Lumea vazuta de sus va prezint cum arata Salzburg vazut din Castelul Hohensalzburg.

Castelul Hohensalzburg (în germană Festung Hohensalzburg, literal „Fortăreața din Salzburgul de Sus”) este un castel din orașul austriac Salzburg, aflat pe muntele Festungsberg. Înălțat la ordinul principelui-arhiepiscop de Salzburg, el este unul dintre cele mai mari castele medievale din Europa, având o lungime de 250 m și o lățime de 150 m.

Construcția fortăreței a început în 1077, în timpul arhiepiscopului Gebhard von Helfenstein. Construcția inițială era un castru cu perete din lemn. Zidurile și turnurile de apărare au fost construite în 1462 în timpul principelui-arhiepiscop Burkhard al II-lea von Weißpriach. În timpul conducerii sale (1495-1519), principele-arhiepiscop Leonhard von Keutschach a extins în continuare castelul.

Hohensalzburg a fost renovat începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea și a devenit o atracție turistică majoră, cu funicularul deschis în 1892, care urcă din oraș către Hasengrabenbastei. El este prezent unul dintre cele mai bine conservate castele din Europa.

La începutul secolului al XX-lea a fost folosit ca închisoare, fiind deținuți prizonieri de război italieni în timpul Primului Război Mondial și activiști naziști (înainte de Anschluss-ul cu Germania) în anii 1930.

Se poate ajunge la Castel cu funicularul sau pe scari, fortareata fiind vizibila din aproape orice punct al orasului. Fortareata Hohensalzburg este obiectivul turistic din Salzburg ce trebuie vizitat neaparat daca va aflati in vacanta aici. De aici se poate vedea o priveliste minunata asupra Salzburgului si Alpilor.

Iata aici imaginile realizate de mine din Castelul Hohensalzburg in 07.05.2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *