Grotte di Frasassi – un spectacol al naturii

harta_grotte_di_frasassiPestera Frasassi (Grrotte di Frasassi) – www.frasassi.com –  este de fapt un ansamblu compus din mai multe pesteri carstice subterane, care sunt situate linga localitatea Genga, în provincia Ancona din Italia.

Una dintre incaperile din pestera are dimensiunile 180 x 120 m și o înălțime de 200 m, fiind atit de mare incit in interiorul acesteia ar putea intra Domul din Milano.

Pesterile au fost descoperite in 25.09.1971 si din 01.091974 sunt deschise pentru public, devenind în timp una dintre atractiile turistice majore ale Italiei. Se estimeaza ca de atunci au fost peste 12 de milioane de vizitatori.

In apropierea pesterii exista o parcate cu plata. De aici se pot lua bilete pt vizitarea pesterii, in pretul biletului intrind si transferul cu autobuzul intre parcare si intrarea in pestera.

Biletul de intrare pt adulti costa 15,50 Euro, pt studenti si persoane peste 65 ani costa 13,50 Euro, pt copii intre 6-14 ani costa 12 euro, iar copii sub 6 ani au intrarea gratuita.

Sunt deschise pentru public numai 1,5 km de galerii din totalul de 30 km, iar vizita dureaza 75 de minute. Temperatura in interior se mentine constanta la 14°C. In interior se pot admira stalactitele si stalagmitele in cele mai diferite forme ca un adevarat spectacol al naturii.

Am fost la Grotte di Frasassi in 29.06.2009 si iata mai jos imaginile realizate pe drum, in interior si in mica localitate de linga parcare:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *