Dubrovnik vazut din telecabina spre muntele Srd

dubrovnik_11.07.2012Din ciclul Lumea vazuta de sus va prezint cum arata Dubrovnik vazuta din telecabina spre muntele Srd.

Una dintre principalele atractii ale orasului o reprezinta telecabina (cable car) – www.dubrovnikcablecar.com – construita in 1969, ce urca pana in varful muntelui Srd la 412 m inaltime, deasupra orasului, astfel ca vizitatorii au ocazia sa se bucure de si mai multe panorame spectaculoase ale Orasului Vechi si a tarmului. Telecabina a fost distrusa in anii ’90, in timpul razboiului si nu a fost reparata decat recent. Serviciul a fost reluat din 2010 si inlocuit cu echipamente complet noi, astfel ca este din nou un obiectiv care trebuie vizitat. Calatoria dureaza doar 3 minute, iar sus puteti admira privelistea in timp ce va bucurati de o gustare la un restaurant sau o cafenea.

In statia de pe munte exista si o expozitie de fotografii in care sunt surprinse momente din istoria constructiei si refacerii telecabinei.

Preturile din sezonul 2014 pt biletele dus-intors sunt de 100 kuna pt adulti si 50 kuna pt copii (intre 4 -12 ani), iar pt biletele intr-un singur sens sunt de 50 kuna pt adulti si 30 kuna pt copii (intre 4 -12 ani).

Iata mai jos un film realizat din telecabina, in coborire in 11.07.2012:

Mai jos va prezint si imaginile realizate in 11.07.2012:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *