Roaming national intre RCS & RDS si Vodafone – precizari suplimentare

sigla_rcs-rdsScriam in 12.04.2014 despre Roaming national intre RCS & RDS si Vodafone. Sistemul functioneaza si am verificat ca odata cu aparitia roamingului national se pot folosi in Digi Mobil si telefoane care au doar 2G, acestea functionind practic doar in roaming pe Vodafone.

Se pare ca sunt multi care s-au abonat la Digi Mobil folosesc intens roamingul national din cauza utilizarii unui telefon 2G sau din cauza lipsei de acoperire 3G a retelei Digi Mobil intr-o anumita zona. Zilele trecute am primit un SMS de la RCS & RDS pe un numar pe care se utilizeaza un telefon 2G prin care eram informat ca utilizez un terminal de tip 2G/GSM care nu este compatibil cu reteaua 3 G si eram rugat sa il schimb in decurs de o luna cu un telefon 3G pt a beneficia de acoperire si calitate mai buna, dar si de internet mobil Eram informat ca pot opta pt o gama de telefoane compatibile cu plata integrala sau in rate oferite de RCS & RDS (vezi aici oferta de telefoane)

Iata ca operatorul urmareste gradul de folosire a roamingului national si incearca sa-l limiteze si sa-si promoveze propria oferta de telefoane. Ieri am vazut pe pagina web www.rcs-rds.ro ca au aparut unele precizari referitoare la acest aspect (in partea de jos a paginilor de la sectiunea Telefonie mobila):

“Reteaua Digi Mobil este o retea construita si operata exclusiv in tehnologie 3G in benzile de frecventa 900 Mhz si 2100 Mhz, astfel incat terminalele folosite de catre clientii RSC & RDS trebuie sa fie terminale compatibile 3G in aceste benzi de frecvente. RCS & RDS comercializeaza sau pune la dispozitia clientilor sai terminale corespunzatoare, in conditiile afisate pe web-site-ul propriu si in punctele de vanzare, astfel incat acestia sa utilizeze serviciul cu un terminal compatibil cu benzile de frecvente operate de catre RCS & RDS.
Pentru terminalele de tip 2G sau alte tipuri de tehnologie, precum si cele care opereaza in alte benzi de frecventa, RCS & RDS nu asigura functionarea serviciului si a retelei Digi Mobil, chiar daca este posibil ca, in anumite conditii, acestea sa functioneze in cadrul acordurilor de roaming national si international.
Serviciul de roaming national este un serviciu complementar, destinat utilizarii serviciilor de telefonie si date mobile in afara ariei de acoperire a retelei Digi Mobil, potrivit nevoilor obisnuite de comunicare si valorilor medii ale consumurilor de servicii de comunicatii electronice.
In cazul utilizarii serviciilor de telefonie si date mobile prin selectarea si mentinerea telefonului mobil in reteaua de roaming national si/sau utilizarii exclusive a serviciului de roaming national intr-un singur punct geografic fix, desi serviciile achizitionate sunt prin natura lor servicii mobile de comunicatii electronice si/sau utilizarii exclusive a unei retele mobile de roaming national chiar si atunci cand abonatul se afla in aria de acoperire a retelei Digi Mobil si daca prin aceasta se inregistreaza un consum superior valorilor medii ale consumurilor de servicii de comunicatii electronice, setarile tehnice ale retelei pot conduce automat la restrictionarea serviciului de roaming national.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *