Dubrovnik vazut de pe zidurile Cetatii

dubrovnik_13.07.2012Dupa ce recent ati vazut cum arata Dubrovnik vazut din telecabina spre muntele Srd, va prezint tot din ciclul Lumea vazuta de sus  cum arata Duvrovnik vazut de pe zidurile Cetatii.

Fondata in secolul VII, cetatea Dubrovnik este inconjurata de fortarete construite din secolul XI pana in secolul XVII. Dubrovnik este unul dintre cele mai bine conservate orase medievale ale Europei, dar si o mare baza pentru submarine.

Zidurile orasului sunt printre cele mai bine intretinute din Europa. Aceste ziduri masive au 25 m inaltime, 6 m latime si 2 km lungime. Se poate urca pe langa Poarta Ploce si se parcurge circuitul nordic  de unde se vad casele si oamenii pana la Turnul Minceta. De aici incepe circuitul sudic, mai lung dar foarte frumos: bastionul Bokar, turlele Manastirilor Sf. Clara, Sf. Ecaterina, Sf. Ignate. Parcurgerea acestor ziduri este cea mai buna modalitate de a simti atmosfera medievala a locului.

Taxa de intrare pt adulti este de 70 kuna si nu exista o limita a unui tur de vizitare. De pe ziduri se poate admira panorama orasului si portul. Iata doua filme realizate in 13.07.2012 de pe zidurile cetatii:

Mai jos va prezint si imaginile realizate de pe zidurile cetatii din Dubrovnik in 13.07.2012:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *