Parisul vazut de pe platoul din fata Bazilicii Sacre – Coeur

paris_07.11.2012_02Dupa ce recent ati vazut cum arata Parisul vazut din Tour Eiffel, va prezint tot din ciclul Lumea vazuta de sus  cum arata Parisul  vazut de pe platoul din fata Bazilicii Sacre – Coeur.

Bazilica Sacre-Coeur.din Paris se afla pe dealul Montmartre.

Dealul Montmartre în partea nordică a Parisului se ridică 129 de metri peste nivelul mării și este locul în care Sf. Dionisie primul episcop al Parisului a suferit moartea martirică.

Bazilica Sacre-Coeurwww.sacre-coeur-montmartre.com – a fost construita incepind cu anul 1875 ca un act de penitenta, menit sa aduca speranta, dupa ce Franta a fost invinsa de Prusia in 1870. Construita in stilul Romano-Bizantin, Sacre-Coeur a fost sfintita in 1919 si a fost numita bazilica, astfel devenind un loc Sfant. Interiorul bazilicii este decorat cu mozaicuri, unul dintre ele reprezentându-l pe Isus răstignit. Vechile vitralii ale bazilicii au fost sparte în 1944, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind ulterior înlocuite. Din varful domului privelistea panoramica este superba si acopera peste 30 de kilometri.

Domul Bazilicii este al doilea punct de observatie ca inaltime din Paris, dupa Turnul Eiffel. Am vizitat Bazilica in 07.11.2012, dar din pacate nu am mai avut timp sa urcam in dom. Am reusit sa admiram Parisul doar de pe platforma din fata Bazilicii:

Mai multe imagini realizate in 07.11.2012 in zona Montmartre din Paris puteti vedea incepind de aici.

Imagini panoramice la 360 grade din Domul Bazilicii si din Bazilica puteti vedea aici. .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *