Castelul Miramare din Trieste

trieste_08.08.2014Castelul Miramare (în italiană: Castello di Miramare) – www.castello-miramare.it – este așezat pe un promontoriu stâncos din golful Grignano la Marea Adriatică, în Italia, la cca 5 km nord-vest de orașul portuar italian Trieste.

Castelul a fost construit între 1856 și 1860 pentru arhiducele Ferdinand Maximilian von Österreich (fratele împăratului Franz Joseph I.) și soția sa Charlotte von Belgien. Arhitectul și în același timp și constructorul a fost Carl Junker. Construcția, înzestrarea interioară precum și grădinile au fost executate după indicațiile detaliate ale lui Maximilian și mai reflectă și astăzi marea lui dragoste pentru mare. Înzestrarea interioarelor a fost terminată abia în 1870, după moartea lui Maximilian. Începând din 1955 castelul este un muzeu de stat care poate fi vizitat de public.

Se pot vizita toate  incaperile, inclusiv apartamentele. Parca s-ar fi construit acum citiva ani, asa de bine este intretinut. Si acum erau schele pe o parte din cladire.

Tariful de intrare pt adulti este de 5 Euro, iar cetatenii europeni cu virsta intre 18 si 25 ani tariful de intrare este de 3 Euro. Intrarea este gratuita pt cetatenii europeni ci virsta de pina la 18 ani.

Am vizitat castelul in 08.08.2011, atunci cind am fost citeva zile la Trieste. Iata mai jos imagini realizate in interiorul Castelului Miramare precum si in parcul din jurul Castelului:

 

Alte obiective si imagini realizate in Trieste puteti vedea in articolul Concediu 2011 – Italia – Trieste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *