Noul mod de autentificare in MyEnel

myenelScriam in 07.03.2014 despre Modificari la modul de autentificare in MyEnel. Se mentiona ca incepind cu luna Mai 2014 se va simplifica autentificarea în aplicația MyEnel, înlocuind numele de utilizator cu adresa de email. Am vazut ca a trecut deja momentul si nu s-a intimplat nimic la modul de autentificare. Singurul lucru ce l-am putut face a fost sa adaug mai multe puncte de consum la un cont MyEnel si sa le desfiintez pe cele nefolosite.

Azi 06.08.2014 am primit pe email un nou mesaj de la Enel in care se mentiona ca incepind cu data de 1 septembrie 2014 se renunță la numele de utilizator, iar autentificarea se va face pe baza adresei de email sau a numărului de telefon mobil și a parolei.

Iata mai jos detaliile despre noul mod de autentificare de pe pagina www.enel.ro:

Pe baza sugestiilor primite de la clienții noștri, începând cu 1 septembrie 2014 vom introduce o serie de modificări referitoare la accesul în contul dumneavoastră MyEnel. Acestea au rolul de a facilita accesul la cont: se renunță la numele de utilizator, iar autentificarea se va face pe baza adresei de email sau a numărului de telefon mobil și a parolei.

Astfel, contul MyEnel devine cu adevărat un cont personal de interacțiune cu serviciile oferite de către Enel, iar accesul în cont va fi similar celui oferit de aplicațiile cunoscute publicului larg precum Facebook.

Este necesar ca în timpul rămas să vă asigurați că acest proces de trecere la un alt tip de autentificare nu vă va influența într-un mod negativ.

Clienții care au mai multe conturi MyEnel înregistrate pe aceeași adresă de email sau număr de telefon mobil, pot proceda în următoarele moduri:

 1. Modificați adresele de email ale conturilor folosind pagina ‘Date de contact’.
  Dacă doriți să păstrați toate conturile create, este necesar sa alocați câte o adresă de email unică fiecarui cont.
 2. Asociați locurile de consum unui singur cont, cel pe care îl utilizați în mod curent și apoi ștergeți conturile care nu vă mai sunt necesare.
  Nou! Puteți asocia un loc de consum, fără restricții, la câte conturi MyEnel doriți. Asocierea locurilor de consum poate fi făcută în pagina ‘Locuri de consum’.
  Ștergerea conturilor MyEnel pe care nu le mai utilizați poate fi făcută accesând pagina ‘Anulare cont’.
 3. Dacă nu întreprindeți nicio acțiune, în momentul trecerii la noul tip de autentificare, toate locurile de consum asociate conturilor care au aceeași adresă de email sau număr de telefon mobil, vor fi alocate automat unui singur cont MyEnel.
  Acest cont va putea fi accesat cu următoarele date de autentificare: adresă de email sau număr de telefon mobil, iar noua parolă va fi obținută accesând linkul ‘Recuperare parolă’.

Majoritatea clienților Enel au un singur cont MyEnel.

Aceștia nu trebuie să întreprindă nicio acțiune. Trecerea la noul tip de autentificare va fi foarte simplă: în loc de nume de utilizator și parolă, ei vor introduce adresa de email și parola sau numărul de telefon mobil și parola. Aceste două informații: adresa de email și număr de telefon mobil pot fi actualizate oricând accesând pagina ‘Date de contact’.
În acest caz se regasesc și acei clienți care au mai multe conturi MyEnel, dar cu adrese de email sau numere de telefon mobil diferite.

Important de știut! MyEnel oferă o flexibilitate maximă în gestionarea locurilor de consum:

 • Puteți crea un cont nou MyEnel folosind la înregistrare datele unui un loc de consum deja asociat altui cont MyEnel.
 • Puteți asocia un loc de consum mai multor conturi MyEnel, fără restricții.
 • În pagina ‘Locuri de consum’ puteți vizualiza lista conturilor la care este asociat un loc de consum.
 • Puteți șterge(dezasocia) locuri de consum din contul MyEnel în pagina ‘Șterge locuri de consum‘.
 • În cazul în care grupați toate locurile de consum într-un singur cont MyEnel, puteți șterge conturile MyEnel pe care nu le utilizați, accesând pagina ‘Anulare cont’.
 • Puteți asocia toate locurile de consum dintr-un cont MyEnel altui cont MyEnel existent sau creând un nou cont MyEnel, accesând pagina ‘Asociază locurile mele de consum altor conturi MyEnel’.

Alte informatii despre Enel puteti citi aici.

2 comments for “Noul mod de autentificare in MyEnel

 1. Dorobantu Florea
  31/01/2019 at 09:41

  Ma numesc Dorobantu Florea din strada pancota nr3 bl15 sc 2 etj1 ap35 sector2 dorescsa am accesla tote datele despre consum, trasmterea indexului si istoricu idxului prin Email florea_dorobantu@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *