Casa Julietei din Verona

verona_31.08.2007_01Casa Julietei – Casa di Giulietta – este una dindre atractiile turistice ale Veronei. Este situata in zona centrala din Verona, pe Via Cappello nr. 23.

Nu există nici o dovadă că o familie Capuleti (Capulet) a trăit vreodată aici (sau în cazul în care au făcut-o, nu există nicio dovadă că o fată tânără pe nume Julieta a existat vreodată) şi doar în 1905 oraşul a cumparat ceea ce era o grădină abandonata și a decis ca aceasta să fie curtea Casei Julietei. Atât de puternica este legenda Julietei încât peste jumătate de milion de turiști vin aici în fiecare an pentru a vizita curtea şi casa. Mulţi sunt cei care scriu mesaje de dragoste sau lasa biletele cu astfel de mesaje pe perete casei in gangul de la intrare sau cei care urmează tradiţia specifică (a cărei origini nu o poate explica nimeni), aceea de a freca sânul drept al statuii de bronz a Julietei aflată în curte. De asemenea indragostiitii pun in zabrelele amplasate pe ziduri zeci de lacate ale dragostei.

Accesul in curte este gratuit, iar cei care vor sa intre in cladire si sa urce in balcon trebuie sa plateasca o taxa de intrare de 4 Euro pt adulti si de 3 Euro pt copii.

Iata mai jos imagini realizate de mine in Casa Julieti din Verona in 31.08.2007:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *