Arena din Verona

verona_31.08.2007_02Arena din Verona –www.arena.it – este cel mai bine conservat amfiteatru roman din lume şi cel mai cunoscut din Italia, după Colosseumul din Roma.

Arena are o formă eliptică, fiind construita din marmură rozalie în jurul anului 100 şi se află chiar în mijlocul oraşului Verona, fiind flancata la sud de Piazza Brà. A fost construita pentru a găzdui mai mult de 20.000 de persoane (mai mic decât Colloseumul care putea găzdui de două ori mai multe persoane) si este o mărturie a mândrie şi bogăţiei locuitorilor Veronei. Acustica (uimitor de bună pentru un loc în aer liber) a supravietuit mileniilor şi este la ora actuală unul dintre cele mai bune locuri pentru spectacole live, desfăşurate fără microfoane.

Se organizeaza multe spectacole de opera aici in special in perioada verii. Arena se poate vizita in afara spectacolelor, taxa de intrare este de 3 euro.

Si in 31.08.2007, cind am vizitata Arena din Verona, era in pregatire un spectacol de opera. Iata mai jos imaginire realizate in zona Arenei si in interiorul ei:

 

De la ultimul nivel se poate vedea o frumoasa priveliste de sus a zonelor invecinate Arenei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *