Muzeul de istorie navala din Venetia

venetia_05.02.2010Muzeul de istorie navala din Venetia se afla langa Santierul Naval, care se numeste Arsenale. Muzeul este situat chiar pe faleza, nu departe de Piazza San Marco, intre statiile Giardini si Arsenele. Se vede foarte bine si din vaporetto, cand merci catre insulele Murano si Burano.

Muzeul este amplasat intr-o cladire de patru etaje care a fost initial siloz de grau,  Exista modele pentru orice, de la bucintoro (vasul ceremonial al dogelui) pana la vase de razboi din cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Biletul de intrare costa 1,55 Euro.

Muzeul este cel mai mare de acest gen din Italia si este detinut de Marina. Am intalnit toata gama de vase de razboi, de parada, comerciale sau de agrement, in marime naturala sau machete.

La primul etaj se afla un model al unui somptuos bucintoro, vasul ceremonial al dogelui, printre multe alte modele de vase navigabile la scara mare. Trupele franceze ale lui Napoleon au distrus originalul in 1798. Cel de-al doilea etaj este dedicat aproape in intregime istoriei navale italiene, de la unificare pana in prezent. La cel de-al treilea etaj se gaseste o camera ce contine cateva gondole, inclusiv cea a lui Peggy Guggenheim. O mica incapere amplasata deasupra etajului al treilea este dedicata istoriei navale suedeze.

Iata mai jos imagini realizate de mine in muzeu in 05.02.2010:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *