Serviciul de reincarcare e cartelei Telekom de pe telefonul fix

sigla_telekom_1Scriam in iunie 2014 despre serviciul de reincarcare a cartelei preplatite COSMOTE de la telefonul fix. Serviciul mi s-a parut inovator ca un inceput de unificare a celor doua retele. Totusi indicatiile existente atunci pe pagina nu erau complete. Am descoperit ca nu toti abonatii aveau acces la numarul 1334. La unii aparea un mesaj ca “Accesul dvs la acest serviciu nu este posibil”.

Am intrebat oficial utilizind formularul din My Account dar nici vorba sa primesc un raspuns, desi am retrimis de mai multe ori intrebarea. Probabil ca cei care trebuiau sa raspunda erau ocupati cu rebranduirea ! Am apelat neoficial la persoane din interior de la care am aflat ca accesul la 1334 nu este posibil pt clientii care au o clasa de restrictie superioara celei 05 (inclusiv) – restricţie către servicii cu valoare adăugată (090). Acest mic amanunt nu era mentionat pe pagina unde era descris acest serviciu. Si eu eram in aceasta situatie si nu stiam de ce nu am acces la serviciu.

Dupa aparitia telekom.ro nu am mai gasit descris serviciul ci doar vechiul comunicat de presa, lucru despre care am scris in articolul.Ce nu am gasit inca pe pagina telekom.ro. Am insistat sa caut si pina la urma am gasit doar aici (la sectiunea Asistenta Tehnica / Voce fixa) o descriere sumara a serviciului. Nici in aceasta descriere nu se mentioneaza observatia referitoare la clasa de restrictie in cazul apelarii la 1334 si de asemenea in realitate trebuie introduse ultimele 6 cifre din CNP si nu ultimele 4 cum scrie in descriere.

Practic am vazut ca apare un meniu asemanator cu platforma vocala de la Cosmote. Am incercat sa sun si la Relatii Clienti – 1234 – si de aici am vazut ca nu mai apare problema cu restrictia. Se poate alege din meniul interactiv sa se incarce de pe un alt numar decit cel de pe care se apeleaza si la un moment dat se alege optiunea 5 care permite exact reincarcarea cartelei Telekom de pe un numar fix tot Telekom.

Deci serviciul functioneaza si e mai bine sa se apeleze direct 1234 pt a nu avea probleme cu clasa de restrictie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *