Plimbare cu vaporul in portul Barcelona

barcelona_port_20.11.2001Ajuns un port invechit, Port Vell a fost transformat din 1995 intr-un port modern pentru yacht-uri si intr-un centru comercial si de distractie.

Inaintea Jocurilor Olimpice din 1992 de la Barcelona, Port Vell, un port ce fusese scos din uz, era doar o zona aflata in paragina cu depozite goale, cladiri industriale, gropi de deseuri si linii de cale ferata abandonate. In cadrul unuia dintre cele mai drastice programe de reamenajare urbana, zona a fost transformata intr-un port pentru yachturi si zona de recreere, oferind orasului iesire la mare. O sosea care trecea pe malul marii a fost mutata pe sub pamant pentru a face loc zonei pietonale care se intinde acum de la Monumentul lui Columb pana in cartierul Barceloneta.

Un pod pietonal din lemn, Rambla de Mar, a fost construit pentru a face legatura intre La Rambla si Maremagnum, un complex cu magazine, cinematografe, baruri si restaurante. In spatele complexului Maremagnum se gaseste un cinematograf IMAX si Barcelona Aquarium.

Am facut o plimbare de o jumatate de ora cu un vapor in acest port in 20.11.2011, in ultima zi de sedere in Barcelona. Iata mai jos un scur film realizat de pe vapor in timpul plimbarii:

De pe vapor am vazut o priveliste superba din larg a cladirilor de pe mal, iar in larg am vazut si doua nave gigant de croaziera. Mai jos puteti vedea imaginile realizate de pe vapor:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *